Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Έκθεση-κόλαφος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής: Ο προϋπολογισμός ενισχύει την ύφεση
[Ελεύθερος Τύπος]: Έκθεση-κόλαφος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής: Ο προϋπολογισμός ενισχύει την ύφεση

[Ελεύθερος Τύπος]: Έκθεση-κόλαφος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής: Ο προϋπολογισμός ενισχύει την ύφεση

Ο προϋπολογισμός του 2017 ενισχύει τις αδικίες εις βάρος των αδυνάτων

Ενισχύει την αδικία ο κρατικός προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση, όπως επισήμανε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή, ασκώντας κριτική για το θέμα των υψηλών έμμεσων φόρων, αλλά και για τους υψηλούς στόχους των πρωτογενών πλεονάσματων.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ανέφερε ότι το προσχέδιο εντείνει την ύφεση, γιατί προβλέπει υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και επισήμανε δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα προϊδεάζουν την κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής.

«Είναι μια κατάκτηση προς την πλευρά της συνέχισης της λιτότητας, δηλαδή μείωση δαπανών και αυξήσεις φόρων. Αυτά λειτουργούν υφεσιακά και, σε συνδυασμό μάλιστα, με ένα υψηλό δημόσιο χρέος, το οποίο υπάρχει αυτήν τη στιγμή, τον αποκλεισμό από τις διεθνείς αγορές και την αδυναμία αντικυκλικής δημοσιονομικής πολιτικής, όλα αυτά μαζί δημιουργούν ένα τοξικό κλίμα και ενισχύουν τον κίνδυνο οικονομικής στασιμότητας» υπογράμμισε ο κ. Λιαργκόβας.

Όπως τόνισε, τα δύο αυτά αυτά μέτρα -λιτότητα και έμμεσοι φόροι- αντιστρατεύονται την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!