Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εκτελέστηκε 45χρονος που είχε σκοτώσει τρεις ανθρώπους στο Μινσκ
[Ελεύθερος Τύπος]: Εκτελέστηκε 45χρονος που είχε σκοτώσει τρεις ανθρώπους στο Μινσκ

[Ελεύθερος Τύπος]: Εκτελέστηκε 45χρονος που είχε σκοτώσει τρεις ανθρώπους στο Μινσκ

Η Λευκορωσία, η μοναδική χώρα της Ευρώπης στην οποία εφαρμόζεται ακόμη η θανατική ποινή, εκτέλεσε έναν άνδρα που είχε καταδικαστεί το 2015 επειδή ξυλοκόπησε και σκότωσε ένα νεαρό ζευγάρι, όπως έγινε γνωστό από μια τοπική μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο Αλεξάντρ Τζιλνίκοφ, 45 ετών, συνομίλησε για τελευταία φορά με τον δικηγόρο του στις 30 Μαΐου, μέσα στη φυλακή, σκοπεύοντας να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τις συνθήκες κράτησής του, σύμφωνα με το Κέντρο Βιάσνα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Λίγο αργότερα όμως, τον εκτέλεσαν, πρόσθεσε η οργάνωση η οποία πληροφορήθηκε την είδηση αυτή από τους συγγενείς του.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Τζιλνίκοφ και ο Βιατσεσλάβ Σουχάρκο ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου στο Μινσκ ένα νεαρό ζευγάρι. Κατάφεραν επίσης στα θύματά τους 140 μαχαιριές. Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές, τους είχε «προσλάβει» η πρώην σύντροφος του νεαρού άνδρα η οποία ήθελε να τον εκδικηθεί για τον χωρισμό τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν τότε διαπιστώθηκε ότι οι Τζιλνίκοφ και Σουχάρκο είχαν σκοτώσει και τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος στο οποίο νοίκιαζαν ένα δωμάτιο.

Αρχικά οι δύο άνδρες καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη όμως το Δημοτικό Δικαστήριο του Μινσκ τους επέβαλε τη θανατική ποινή, κατόπιν έφεσης των εισαγγελικών αρχών.

Οι εκτελέσεις στη Λευκορωσία γίνονται με τη μεγαλύτερη μυστικότητα: η ημερομηνία της εκτέλεσης δεν ανακοινώνεται, τα πτώματα δεν παραδίδονται στις οικογένειες και δεν δίνεται καμία πληροφορία για τον τόπο ταφής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!