Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Έκτακτο οικονομικό επίδομα για τους άνεργους ναυτικούς τα Χριστούγεννα – Δείτε τις προϋποθέσεις
[Ελεύθερος Τύπος]: Έκτακτο οικονομικό επίδομα για τους άνεργους ναυτικούς τα Χριστούγεννα – Δείτε τις προϋποθέσεις

[Ελεύθερος Τύπος]: Έκτακτο οικονομικό επίδομα για τους άνεργους ναυτικούς τα Χριστούγεννα – Δείτε τις προϋποθέσεις


Έκτακτο οικονομικό βοήθημα για τα Χριστούγεννα θα πάρουν οι άνεργοι ναυτικοί, από τον προϋπολογισμό του Οίκου Ναύτου για το 2016, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, που συνυπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Το επίδομα ορίζεται στα 350 ευρώ για τους άγαμους και στα 400 ευρώ για τους έγγαμους, τους εξομοιούμενος με αυτούς ή όσους έχουν παιδιά.

Για να πάρουν το επίδομα, οι άνεργοι ναυτικοί θα πρέπει, αθροιστικά, να:

α) Έχουν συνολική θαλάσσια υπηρεσία μεγαλύτερη από 5 χρόνια, από την οποία 12 μήνες τουλάχιστον μέσα στην τελευταία (πριν από την 25η Δεκεμβρίου 2016) τριετία ή 24 μήνες συνολική θαλάσσια υπηρεσία κατά την τελευταία πενταετία.
β) Έχει μεσολαβήσει από την τελευταία απόλυσή τους και μέχρι την 25η Δεκεμβρίου 2016, χρονικό διάστημα όχι μικρότερο από 30 ημέρες και μέχρι 24 μήνες (δηλαδή ανεργία από 25-12-2014 έως 25-11-2016).
γ) Είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους ανέργων του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) και να έχουν κάρτα ανεργίας, η οποία εκδόθηκε από την ημέρα της τελευταίας απόλυσης του ναυτικού και μετέπειτα.
δ) Μην παίρνουν σύνταξη ή δώρο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ή βοήθημα οποιασδήποτε άλλης μορφής, κατά τον χρόνο της καταβολής και να μην προστατεύονται από άλλον δημόσιο ασφαλιστικό φορέα. Τα επιδόματα ανεργίας και μητρότητας (άρθρο 19 παρ. 2 του π.δ. 894/1981 / Α΄ 226 και π.δ. 228/1998 /Α΄ 176), καθώς και η επιδότηση σπουδαστών δεν θεωρούνται βοήθημα άλλης μορφής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!