Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εκκρεμότητες από την πρώτη αξιολόγηση «μπλοκάρουν» την συζήτηση για το χρέος
[Ελεύθερος Τύπος]: Εκκρεμότητες από την πρώτη αξιολόγηση  «μπλοκάρουν» την συζήτηση για το χρέος

[Ελεύθερος Τύπος]: Εκκρεμότητες από την πρώτη αξιολόγηση «μπλοκάρουν» την συζήτηση για το χρέος


Ενώ υψώνεται σιγά σιγά το βουνό των εκκρεμοτήτων της δεύτερης αξιολόγησης με την ανακάλυψη κενών και καθυστερήσεων και από την πρώτη αξιολόγηση, ο δημόσιος διάλογος εντός της Ελλάδας αναλώνεται -μόνο- στη συζήτηση σχετικά με το χρόνο και τον τρόπο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Κυβερνητικοί παράγοντες περιορίζονται στο να δηλώνουν απερίφραστα τη βούληση για «αξιολόγηση-εξπρές» που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου. Παράλληλα, κάνουν και σχέδια για το μέλλον προαναγγέλλοντας φορολογικές απαλλαγές σε ορίζοντα χρόνου διετίας αν μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις αντέξουν να πληρώνουν έως τότε τις υποχρεώσεις τους.

Τελευταίος στη σειρά όσων υπόσχονται φορολογικές απαλλαγές ήρθε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο του ΣΕΤΕ για την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους αλλά και την αναθεώρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Είναι αναγκαίο να υπάρξει μια ρύθμιση του χρέους γιατί, όπως είπε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, είναι προϋπόθεση για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και αυτό είναι προϋπόθεση για να δανειστούμε από τις αγορές με ανεκτά επιτόκια εντός του 2017, ούτως ώστε το 2018 να έχει ωριμάσει αυτή η διαδικασία», επισήμανε ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!