Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εγκρίθηκε η νέα δομή του Κυπέλλου από την ΕΠΟ
[Ελεύθερος Τύπος]: Εγκρίθηκε η νέα δομή του Κυπέλλου από την ΕΠΟ

[Ελεύθερος Τύπος]: Εγκρίθηκε η νέα δομή του Κυπέλλου από την ΕΠΟ

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε την Πέμπτη και ενέκρινε το νέο πλάνο για το Κύπελλο Ελλάδας που θα έχει δομή χωρίς ομίλους όπως έχουν ζητήσει οι ομάδες της SL.

Ως γνωστόν μέχρι την φάση των «16» θα είναι μονοί αγώνες και μετά διπλοί στο Κύπελλο της νέας σεζόν. Επίσης ο τελικός θα είναι μονός και όχι διπλός, όπως ήταν η άλλη εναλλακτική που είχε πέσει στο τραπέζι.

Θυμίζουμε πως η Super League επιζητούσε την κατάργηση των ομίλων. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε την Πέμπτη και ενέκρινε λοιπόν το νέο πλάνο. Πάντως όπως σύμφωνα με την δομή που παρουσίασε το Sportlesvos το νέο σχέδιο του Κυπέλλου Ελλάδας θα περιλαμβάνει μέχρι τον μονό τελικό 8 φάσεις. Ειδικότερα:

1. Super league1: 14 ομάδες
2. Super league2: 12 ομάδες
3. Football League: 14 ομάδες

1η φάση

α) Συμμετέχουν υποχρεωτικά και οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ

β) Από τις 53 ΕΠΣ εξαιρούνται οι 6 ΕΠΣ ( ΕΠΣΔΑ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ-ΗΜΑΘΙΑΣ- ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ), των οποίων οι Κυπελλούχοι ήταν ομάδες Γ΄ Εθνικής οι οποίες προβιβάστηκαν στην FL και θα συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος με τις ομάδες της FL. Σύνολο ομάδων 47.

Δημιουργία 6 ζωνών με γεωγραφικά κριτήρια. Οι 47 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ μετά από κλήρωση συγκροτούν 23 ζευγάρια από τα οποία προκύπτουν 23 νικήτριες ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!