Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εγκλωβισμένος σε τρία μέτωπα ο Τσίπρας
[Ελεύθερος Τύπος]: Εγκλωβισμένος σε τρία μέτωπα ο Τσίπρας

[Ελεύθερος Τύπος]: Εγκλωβισμένος σε τρία μέτωπα ο Τσίπρας

Οι υψηλοί τόνοι που επικράτησαν χθες στη Βουλή και οι διαρροές που ακολούθησαν εκατέρωθεν για τη μάχη των εντυπώσεων δεν κατάφεραν να βγάλουν τον κ. Τσίπρα από τη δύσκολη θέση σε τρία μεγάλα, εν εξελίξει, θέματα:

Πρώτον, τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Τσίπρας άφησε για πρώτη φορά -κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης- το ενδεχόμενο μη κύρωσης της συμφωνίας και μη ένταξης των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς, αν τα Σκόπια «δεν τηρήσουν το πνεύμα της συμφωνίας». Μετά από αυτή την αναφορά, κυβερνητικοί κύκλοι έσπευδαν να διευκρινίσουν ότι η κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω από τη δέσμευσή της να αναζητήσει την πλειοψηφία που χρειάζεται και να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ακόμα και χωρίς τους ΑΝ.ΕΛ., εκφράζοντας την αισιοδοξία της ότι θα τα καταφέρει και θα κυρώσει τη συμφωνία με πλειοψηφία πάνω από 151 βουλευτές.

Διευκρίνιζαν ακόμα ότι η αναφορά του πρωθυπουργού είχε να κάνει με τη στάση και τη συμπεριφορά του κ. Ζάεφ, αλλά -όπως έλεγαν- αν η συμφωνία των Πρεσπών περάσει από τα Σκόπια και έρθει στην Αθήνα προς κύρωση, οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή, όπως ακριβώς η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει. Επομένως, οι χθεσινοί ελιγμοί του κ. Τσίπρα στη Βουλή για να ξεφύγει από την πίεση δεν αλλάζουν την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών με τον αριθμό των «προθύμων» που θα χρειαστεί, ώστε ο κ. Τσίπρας να μην αθετήσει την προσωπική του υπόσχεση προς ΗΠΑ, Βερολίνο και Βρυξέλλες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!