Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Εγκλωβισμένη ξανά στο «όχι» η κυβέρνηση απέναντι στην συμμαχία ΕΕ-ΔΝΤ
[Ελεύθερος Τύπος]: Εγκλωβισμένη ξανά στο «όχι» η κυβέρνηση απέναντι στην συμμαχία ΕΕ-ΔΝΤ

[Ελεύθερος Τύπος]: Εγκλωβισμένη ξανά στο «όχι» η κυβέρνηση απέναντι στην συμμαχία ΕΕ-ΔΝΤ

ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δεδομένο πρώτο: Η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνεχίζει να βρίσκεται σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων από τους δανειστές, που δείχνουν πως επιθυμούν την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα.

Δεδομένο δεύτερο: Το ορόσημο της 5ης Δεκεμβρίου και τα αφηγήματα της διευθέτησης του χρέους και της ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μοιάζουν να πορεύονται σε οδό γεμάτη από αναχώματα.

Δεδομένο τρίτο: Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να αναφωνήσει «όχι» στη λήψη νέων μέτρων μετά το 2018, επιχειρώντας να βγάλει από το κάδρο, παράλληλα, τη σεναριολογία περί πρόωρης προσφυγής στην κάλπη. Η εικόνα που θέλησε να εμφανίσει προς τα έξω ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, είχε ως επιμύθιο πως βασικό σενάριο επάνω στο οποίο εργάζεται εντατικά η Ηρώδου Αττικού είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας εντός των γνωστών χρονοδιαγραμμάτων. Οσο, δε, οι κυβερνητικές αναφορές πως δεν υφίσταται ούτε Plan b ούτε και ενδεχόμενο να δεχθούμε μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος, καθορίζουν τον κυβερνητικό ορίζοντα, αναφορές, όπως αυτή του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με τις οποίες ουδείς μπορεί να αποκλείσει αρνητικές εξελίξεις, έρχονται για να θολώσουν το τοπίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!