Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι δημόσιες επενδύσεις θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας
[Ελεύθερος Τύπος]: Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι δημόσιες επενδύσεις θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας

[Ελεύθερος Τύπος]: Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι δημόσιες επενδύσεις θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν αναμένει επιτάχυνση της ρωσικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι το 2019 η αύξηση του ΑΕΠ θα διατηρηθεί στα μέσα επίπεδα των τελευταίων τριών ετών, δηλαδή θα κυμανθεί περίπου στο επίπεδο του 1,4%.

Οι ειδήμονες του ΔΝΤ, εκτιμούν ότι μια αύξηση της τάξεως του 0,1-0,5% στην ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας θα μπορούσε να επιτευχθεί με την επίλυση χρόνιων προβλημάτων της ρωσικής οικονομίας, όπως ο χαμηλός ανταγωνισμός και η χαμηλή απόδοση των κρατικών επιχειρήσεων, αλλά και με πιο εντατικές δημόσιες επενδύσεις στον τομέα των υποδομών, όπως και με την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων από την εφαρμογή της μεταρρύθμισης στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Η πρόβλεψη, ότι η ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας το 2019 θα κυμανθεί στα επίπεδα του 1,4% βασίστηκε στις εκτιμήσεις που διατύπωσαν οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τους στη Ρωσία. Το ΔΝΤ υπόσχεται ότι σε διάστημα ενός –δύο μηνών θα δώσει μια πιο σαφή εκτίμηση για την ανάπτυξη της ρωσική οικονομίας. Σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξη τύπου, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ρωσία, Τζέιμς Ρόαφ, έκανε λόγο για αύξηση του ΑΕΠ εντός του 2019 κατά 1,5%. Η εκτίμηση αυτή προσεγγίζει τις εκτιμήσεις του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει ανάπτυξη 1,3% και της Κεντρικής Τράπεζας που εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα κυμανθεί μεταξύ 1,2-1,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!