Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το ΔΝΤ διέψευσε τον Σαπέν: «Δεν ζητάμε καμία δέσμευση της αντιπολίτευσης για τα μέτρα»
[Ελεύθερος Τύπος]: Το ΔΝΤ διέψευσε τον Σαπέν: «Δεν ζητάμε καμία δέσμευση της αντιπολίτευσης για τα μέτρα»

[Ελεύθερος Τύπος]: Το ΔΝΤ διέψευσε τον Σαπέν: «Δεν ζητάμε καμία δέσμευση της αντιπολίτευσης για τα μέτρα»

Σκληρό παρασκήνιο

Τη δήλωση του Μισέλ Σαπέν, μετά τη λήξη του Ecofin, ότι το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019 διέψευσε το Ταμείο. Όπως ανέφερε αξιωματούχος του ΔΝΤ «το ΔΝΤ δεν ζητά καμία διαβεβαίωση από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα».

O Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν νωρίτερα είχε πει: «Φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς τους Γάλλους τη δέσμευση της αντιπολίτευσης για ένα θέμα. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να τη δει να γίνεται κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, κυρίως το ΔΝΤ, γιατί η περαιτέρω καθυστέρηση του προγράμματος θα έχει επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, αλλά και για τους εταίρους, οι οποίοι θα κληθούν να διασώσουν τη χώρα.

Στις Βρυξέλλες μέχρι και την Πέμπτη θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών για την επίτευξη συμφωνίας στα δύσκολα ζητήματα, που είναι οι συντάξεις και η αγορά εργασίας. Δεν υπάρχει δεσμευτικός χρονικός στόχος, αλλά άτυπος, που είναι η επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο στο επόμενο Εurogroup, στις 7 Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!