Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σε δείπνο παρακάθονται απόψε Αναστασιάδης-Ακιντζί με μεσολάβηση του ΟΗΕ
[Ελεύθερος Τύπος]: Σε δείπνο παρακάθονται απόψε Αναστασιάδης-Ακιντζί με μεσολάβηση του ΟΗΕ

[Ελεύθερος Τύπος]: Σε δείπνο παρακάθονται απόψε Αναστασιάδης-Ακιντζί με μεσολάβηση του ΟΗΕ


Την πραγματοποίηση δείπνου μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί απόψε, ανακοίνωσαν τα Ηνωμένη Έθνη. Η ανακοίνωση ακολουθεί της προσπάθειας που κατέβαλε σήμερα ο Έσπεν Μπάρθ Άιντε να φέρει τους ηγέτες σε επαφή. Ο κ. Άιντε είχε το πρωί συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί και ακολούθως με τον ΠτΔ.

Στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον ΠτΔ, ο κ. Άιντε εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος αναφέροντας ότι οι συνομιλίες προχωρούν σιγά σιγά μπροστά και εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα μπορεί στη συνέχεια να πει περισσότερα. Ο κ. Άιντε συνέστησε προσοχή κυρίως από τα ΜΜΕ να μην επιρρίπτονται ευθύνες από την μια πλευρά στην άλλη.

Άιντε: Έχουμε διανύσει απόσταση και θα ήταν κρίμα
Εξάλλου, μιλώντας μετά την συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί ο κ. Άιντε είπε ότι έχουμε διανύσει τόση απόσταση που θα ήταν τραγικό αν χάσουμε αυτήν την ευκαιρία πάνω σε θέματα τα οποία σίγουρα μπορούν να γεφυρωθούν. Είπε ότι όλοι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία υπάρχουν σίγουρα οπισθοδρόμηση πριν από την επιτυχία.

Ο κ. Αϊντε επανέλαβε ότι και οι δύο πλευρές προσπαθούν να βρουν τρόπους για να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συνεχίσουν τη διαδικασία και «εργαζόμαστε για την εξεύρεση της σωστής φόρμουλας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!