Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το Δικό μας Σινεμά: Μια καταπληκτική παραγωγή κι ένα νοσταλγικό αποτέλεσμα
[Ελεύθερος Τύπος]: Το Δικό μας Σινεμά: Μια καταπληκτική παραγωγή κι ένα νοσταλγικό αποτέλεσμα

[Ελεύθερος Τύπος]: Το Δικό μας Σινεμά: Μια καταπληκτική παραγωγή κι ένα νοσταλγικό αποτέλεσμα

Η νοσταλγία είναι ένα βίωμα που έχει την ιδιότητα να εξαγνίζει όλα τα άσχημα και να στρέφει το μυαλό αποκλειστικά και μόνο στα καλά. Έτσι, όταν ρίχνεις το βλέμμα στο παρελθόν, είτε δε βλέπεις τα αρνητικά είτε λες «υπήρχαν κι αυτά, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με το σήμερα, ήταν μικρά». Η παράσταση Το Δικό μας Σινεμά παίρνει αυτή την ιδιότητα και την κάνει αναβίωση.

Γράφει ο Στέργιος Πουλερές

Αναβίωση σε κάτι που έχει βιωθεί δεν είναι δύσκολο. Αναβίωση όμως σε κάτι που δεν έχει βιωθεί, εκεί είναι το μεγάλο επίτευγμα. Πρόκειται για μια παράσταση που ταξιδεύει τις αισθήσεις στο παλιό ελληνικό σινεμά, στην δική μας οριοθετημένη εποχή παραγωγής ταινιών. Το κάνει όμως αφήνοντας απ΄έξω τα όποια στοιχεία εκείνου του σινεμά δεν θα είχαν θέση στο σήμερα και ενισχύει τα διαχρονικά χαρακτηριστικά.

Το κάνει τόσο για εκείνους που έζησαν εξ απαλών ονύχων αυτές τις δεκαετίες, το κάνει όμως και για τους επόμενους χρονικά. Αυτούς που έμαθα το ελληνικό σινεμά από τα απογεύματα του Σαββατοκύριακου στην τηλεόραση. Το κάνει ακόμα και γι΄αυτούς που δεν είχαν ούτε αυτή την επαφή της χρονικής απόστασης. Απλώς γι΄αυτούς η παράσταση Το Δικό μας Σινεμά εισάγεται στο μυαλό τους με τις φωνές και τις φιγούρες των πρωταγωνιστών.

Ένα μουσικό και αφηγηματικό ταξίδι από την μεταπολεμική Ελλάδα μέχρι και την ολοκλήρωση της δικτατορίας, το οποίο επενδύθηκε με τρόπο ώστε να μην περιοριστεί στο σινεμά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!