Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δικαίωση «αλά Χατζηγιάννη» για φορολογούμενο
[Ελεύθερος Τύπος]: Δικαίωση «αλά Χατζηγιάννη» για φορολογούμενο

[Ελεύθερος Τύπος]: Δικαίωση «αλά Χατζηγιάννη» για φορολογούμενο


Με το ίδιο σκεπτικό που είχε δικαιώσει τον γνωστό Κύπριο καλλιτέχνη Μιχάλη Χατζηγιάννη, το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε νέα απόφαση για άλλο φορολογούμενο που είχε προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο. Αυτή τη φορά, όμως, αφορούσε φορολογούμενο σε βάρος του οποίου είχαν καταλογιστεί φόρος και προσαυξήσεις ύψους 2.221.000 ευρώ περίπου.

Να σημειώσουμε ότι ο φορολογούμενος, που ζητούσε την αναίρεση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, είναι φυσικό πρόσωπο, μη επιτηδευματίας και για το οικονομικό έτος 2010 (χρήση 2009) υπέβαλε στη ΔΟΥ δήλωση φορολογίας εισοδήματος, με την οποία δήλωσε φορολογητέο εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτων 3.486 ευρώ, ενώ για το οικονομικό έτος 2011 (χρήση 2010) δεν υπέβαλε δήλωση.

Το 2014 του γνωστοποιήθηκε από το ΚΕΦΟΜΕΠ ότι είχε επιλεγεί για μερικό φορολογικό έλεγχο για τις χρήσεις 2009, 2010 και 2011, επειδή στις χρήσεις 2009 και 2010 είχε αποστείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, συνολικού ποσού 2.821.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον φορολογούμενο, τα ποσά των εμβασμάτων προήλθαν από πώληση, το έτος 2007, ακινήτου ιδιοκτησίας της μητέρας του και είναι συνδικαιούχος στο λογαριασμό της τράπεζας από τον οποίο προήλθαν τα εμβάσματα μαζί με τη μητέρα του και τον αδελφό του και ότι τα εμβάσματα αυτά μεταφέρθηκαν επίσης σε κοινό λογαριασμό σε τράπεζες του εξωτερικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!