Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δέσμευση Μητσοτάκη για πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων
[Ελεύθερος Τύπος]: Δέσμευση Μητσοτάκη για πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων

[Ελεύθερος Τύπος]: Δέσμευση Μητσοτάκη για πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων

Πέντε δέσμες κοινωνικών μέτρων στις οποίες αποτυπώνεται η αντίληψη της Ν.Δ. για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας περιέγραψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ελευσίνα, επισημαίνοντας το «γαλάζιο» κυβερνητικό τρίπτυχο «ισχυρή ανάπτυξη για τη χώρα, ευκαιρίες προκοπής για όλους και κανείς πολίτης απροστάτευτος», το οποίο αποτελεί, μεταξύ άλλων, και την απάντηση της Ν.Δ. για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης.

Επανέλαβε, ταυτόχρονα, πως «για να μη ζήσει ο τόπος νέα περιπέτεια, πρέπει στις 7 Ιουλίου να γυρίσει σελίδα» και δεσμεύθηκε «για μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων».

1. Η πρώτη δέσμη, που αφορά στους χαμηλότερους φόρους, περιλαμβάνει:

– Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

– Κατάργηση σταδιακά του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

– Μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας.

– Υποχώρηση του ΦΠΑ ώστε τελικά να καθιερωθούν δύο βασικοί συντελεστές, 11% και 22%, με διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%.

– Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους και παντού στην Ελλάδα.

2. Η δεύτερη έχει στόχο να δημιουργηθούν πολλές νέες δουλειές, με ισχυρή ανάπτυξη, την οποία θα φέρουν οι επενδύσεις. Οπως εξήγησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., απαιτούνται τόσο ιδιωτικές επενδύσεις, μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαμηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία, όσο και δημόσιες επενδύσεις, με πλήρη αξιοποίηση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συµπράξεις δηµόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, φέρνοντας ως ενδεικτικά παραδείγματα το σχέδιο Υποδομών που περιγράφει 43.000 θέσεις εργασίας σε μεγάλα ή πιο μικρά έργα, αλλά και την αγορά κατοικίας, όπου όλα τα συνδυαστικά μέτρα θα δημιουργήσουν ακόμη 37.000 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!