Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δεν αποκλείει και νέα μέτρα για την Ελλάδα ο Πιερ Μοσκοβισί
[Ελεύθερος Τύπος]: Δεν αποκλείει και νέα μέτρα για την Ελλάδα ο Πιερ Μοσκοβισί

[Ελεύθερος Τύπος]: Δεν αποκλείει και νέα μέτρα για την Ελλάδα ο Πιερ Μοσκοβισί

Μήνυμα σε Τσίπρα και Τσακαλώτο

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα στέλνοντας μήνυμα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αποχωρώντας από την οδό Νίκης όπου συναντήθηκε στο βράδυ με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο P. Moscovisi έκανε λόγο για την ανάγκη μιας «συνολικής συμφωνίας».

Εξερχόμενος από τη συνάντηση και ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν «για να κρατήσετε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα ζητήσετε από την Ελλάδα πρόσθετα μέτρα» ο κ. Μοσκοβισί έστειλε το παρακάτω μήνυμα υπέρ της παραμονής του Ταμείου:

«Χρειαζόμαστε μια συνολική συμφωνία (global deal) συμπεριλαμβανομένων των μεταρρυθμίσεων, της αξιολόγησης και της διευθέτησης του χρέους ως το τέλος του έτους. Πρέπει να μείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εργαζόμαστε σε πολύ καλό κλίμα για να το επιτύχουμε αυτό, δεν μπορώ να σας απαντήσω για το αν θα χρειαστούν επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα γιατί θα ήταν σαν να διαχωρίζω τους Θεσμούς. Οι Θεσμοί εργάζονται όλοι μαζί και από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση και αυτό το συζήτησα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο».

Συνάντηση Τσίπρα – Μοσκοβισί

Την κοινή πεποίθηση ότι η κυβέρνηση και εταίροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!