Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Δεκάδες παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί στο νοσοκομείο Παίδων και οι αποφάσεις αραχνιάζουν στα συρτάρια
[Ελεύθερος Τύπος]: Δεκάδες παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί στο νοσοκομείο Παίδων και οι αποφάσεις αραχνιάζουν στα συρτάρια

[Ελεύθερος Τύπος]: Δεκάδες παιδιά έχουν εγκαταλειφθεί στο νοσοκομείο Παίδων και οι αποφάσεις αραχνιάζουν στα συρτάρια

Για πολλοστή φορά, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παίδων διαμαρτυρήθηκαν για την ιδρυματοποίησή τους, ζητούν να μετακινηθούν σε προνοιακές δομές και καλούν τους αρμόδιους, από τη διοίκηση και την Υγειονομική Περιφέρεια μέχρι τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης και Υγείας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Την κινητοποίηση στηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που τονίζει ότι «στο «Αγία Σοφία» το μείζον πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα παιδιά συνεχίζεται καθ’ ότι 40 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα, έως 16 ετών, με εισαγγελική παραγγελία. Κάθε ημέρα και περισσότερα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ από την ημέρα που δεσμεύτηκαν οι υπουργοί ότι θα λυθεί το πρόβλημα, τα παιδιά πολλαπλασιάζονται, αντί να μειώνονται».

Σε σύσκεψη στα γραφεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας αποφασίστηκε να προωθηθούν άμεσα τα 7 από τα 16 παιδιά σε δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, ενώ εξαγγέλθηκε και η δημιουργία 2 Ξενώνων Εφήβων – ένας για αγόρια κι ένας για κορίτσια, με χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας.

«Οι Ξενώνες θα λειτουργήσουν σε κτήριο που θα παραχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύηςύστερα από σχετική Προγραμματική Σύμβαση που θα υπογραφτεί ανάμεσα στα δύο Υπουργεία. Το Υπουργείο Υγείας θα εκδώσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις αρχές Μαϊου και οι Ξενώνες αναμένεται να λειτουργήσουν στα τέλη Ιουνίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!