Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Χάος στο Παίδων: Δεκάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά για μήνες και χρόνια στο νοσοκομείο
[Ελεύθερος Τύπος]: Χάος στο Παίδων: Δεκάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά για μήνες και χρόνια στο νοσοκομείο

[Ελεύθερος Τύπος]: Χάος στο Παίδων: Δεκάδες εγκαταλελειμμένα παιδιά για μήνες και χρόνια στο νοσοκομείο

«Ένα μικρό »ίδρυμα» με υγιή παιδιά βρίσκεται μέσα στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας»: αυτές τις λέξεις επιλέγει ο Γεράσιμος Κολαϊτης, Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και διευθυντής στο τμήμα «Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων» του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί, επί χρόνια, μέσα στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, με τη «φιλοξενία» παιδιών και εφήβων στους χώρους του, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Δεκάδες παιδιά, «εγκαταλελειμμένα» όπως είναι η προσφώνηση που τα ακολουθεί, βρίσκονται επί μήνες, ίσως και χρόνια, στο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Μεγαλώνουν στο νοσοκομείο παρότι η εισαγγελική εντολή συνιστά να φιλοξενηθούν προσωρινά σε προνοιακές δομές. Και τελικά τα «εγκαταλελειμμένα» παιδιά φτάνουν να εμφανίζουν όλα τα χαρακτηριστικά της εγκατάλειψης μέσα στο νοσοκομείο – είναι επιθετικά, στα όρια της παραβατικότητας, θέτουν σε κίνδυνο και τη δική τους ακεραιότητα και υγεία αλλά και των παιδιών που νοσηλεύονται και με τα οποία συμβιώνουν κατά κάποιο τρόπο. Αν αναλογιστεί κάποιος ότι 1 στα πέντε παιδιά φεύγει κρυφά από το Παίδων, αντιλαμβάνεται ότι η εισαγγελική εντολή παρότι δίδεται για την ανάγκη ασφαλούς διαβίωσης του παιδιού, τελικώς κάθε άλλο παρά επιτυγχάνει το αποτέλεσμά της.

Για τα τουλάχιστον 40 παιδιά που βρίσκονται σήμερα στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» οι εργαζόμενοι υψώνουν τη φωνή τους, διαμαρτύρονται για την ιδρυματοποίησή τους, ζητούν να μετακινηθούν σε προνοιακές δομές και καλούν τους αρμόδιους, από τη διοίκηση και την Υγειονομική Περιφέρεια μέχρι τα υπουργεία Εργασίας, Δικαιοσύνης και Υγείας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!