Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Business Insider: Η Ελλάδα ξεμένει από μετρητά
[Ελεύθερος Τύπος]: Business Insider: Η Ελλάδα ξεμένει από μετρητά

[Ελεύθερος Τύπος]: Business Insider: Η Ελλάδα ξεμένει από μετρητά

ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Κάνοντας αναφορά στις  δυσθεώρητες οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας για τον ερχόμενο Ιούλιο, το Business Insider σε δημοσίευμα του επισημαίνει ότι η Ελλάδα ξεμένει από λεφτά και οι πιστωτές της δεν μπορούν να συμφωνήσουν αλλά και πως οι χώρες της Ευρωζώνης χάνουν την προθεσμία που οι ίδιες έχουν θέσει την επόμενη Δευτέρα για τη συμφωνία των μέτρων για την Ελλάδα.

Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο η συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σύντομη, ενώ η επίτευξη συμφωνίας φαίνεται να μετατίθεται για τον Μάρτιο του 2017.

Στο δημοσίευμα, όπως αναφέρει το, περιλαμβάνεται γράφημα της Moody’s σχετικά με τις οφειλές της Ελλάδας και υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να πληρώσει περί τα 6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2017 κάτι που δεν θα μπορέσει να κάνει χωρίς βοήθεια ή αναδιάρθρωση.

Στην ανάλυση που κάνει αναφέρει ως πυρήνα των διαφωνιών μεταξύ των πιστωτών, το κούρεμα του χρέους που ζητά το ΔΝΤ και δεν αποδέχονται οι ευρωπαίοι και τα μέτρα που ζητά προκειμένου να καλυφθεί το κενό. Τονίζει επίσης, ότι η Ευρωζώνη ήθελε την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την Ελλάδα πριν τις εκλογές της Ολλανδίας τον Μάρτιο του 2017, ώστε να αποφευχθεί η μετατροπή ενός οικονομικού προβλήματος σε κάτι πιο πολιτικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!