Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η Boeing καθήλωσε όλα τα αεροσκάφη της 737 Μax 8 και 9
[Ελεύθερος Τύπος]: Η Boeing καθήλωσε όλα τα αεροσκάφη της 737 Μax 8 και 9

[Ελεύθερος Τύπος]: Η Boeing καθήλωσε όλα τα αεροσκάφη της 737 Μax 8 και 9

Την καθήλωση όλων των αεροσκαφών της Boeing 737 Max 8 και 9 αποφάσισε η εταιρεία βάσει των νέων στοιχείων που ήρθαν στην επιφάνεια μετά την έρευνα που ακολούθησε τη συντριβή αεροσκάφους των Ethiopian Airlines.
Για ακόμα μία μέρα ο αμερικανικός κολοσσός βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού νέα δημοσιεύματα αναφέρουν πως υπήρχαν προβλήματα στα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το Politico, το τελευταίο διάστημα πιλότοι από τις ΗΠΑ παραπονέθηκαν τουλάχιστον πέντε φορές για προβλήματα ελέγχου που αντιμετώπισαν σε αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8 κατά τη διάρκεια καθοριστικών σταδίων στις πτήσεις, όπως είναι η απογείωση.

Σε μερικά από τα περιστατικά των παραπόνων εμφανίζεται να εμπλέκεται το ίδιο σύστημα αποτροπής της απώλειας στήριξης του αεροσκάφους (Maneuvering Characteristics Augmentation System -MCAS). Το συγκεκριμένο σύστημα εικάζεται πως ευθύνεται για τις αεροπορικές τραγωδίες σε Ινδονησία και Αιθιοπία, το οποίο σε συνδυασμό με την ελλιπή εκπαίδευση των πιλότων πάνω στα καινούρια συστήματα επέφερε τις πτώσεις των αεροσκαφών.

Οι ερευνητές του δυστυχήματος που έγινε την Κυριακή στην Αιθιοπία δεν είναι ακόμη σε θέση να δηλώσουν αν η ίδια τεχνολογία MCAS που έχει εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο μοντέλο αεροσκάφους της Boeing αποτελεί την πιθανή αιτία της νέας αεροπορικής τραγωδίας, σε αντίθεση με το δυστύχημα στην Ινδονησία που στο στάδιο που βρίσκεται η έρευνα, εικάζεται, πως ευθύνεται το σύστημα απώλειας στήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!