Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο αστυνομικός, φίλος του προσφυγόπουλου που «χάθηκε» στην Μόρια μιλά στον Ελεύθερο Τύπο
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο αστυνομικός, φίλος του προσφυγόπουλου που «χάθηκε» στην Μόρια μιλά στον Ελεύθερο Τύπο

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο αστυνομικός, φίλος του προσφυγόπουλου που «χάθηκε» στην Μόρια μιλά στον Ελεύθερο Τύπο

«Σαν να χάθηκε δικός μου άνθρωπος»

Βράδυ Πέμπτης στον καταυλισμό της Μόριας. Το θερμόμετρο γράφει 8 βαθμούς Kελσίου. Μια 66χρονη πρόσφυγας από το Ιράκ μαγειρεύει φαγητό για τα εγγόνια της. Η φιάλη υγραερίου εκρήγνυται. Επικρατεί χάος. Η γιαγιά πέφτει νεκρή. Το ίδιο και το εγγονάκι της. Ο 6χρονος Μπαρές.

Περίπου δύο μήνες νωρίτερα, το παιδί που έφυγε από τον πόλεμο και πέρασε με φουσκωτό-«καρυδότσουφλο» στη Λέσβο, είχε βρει ένα νέο φίλο στον καταυλισμό της Μόριας. Εναν Ελληνα αστυνομικό. Το όνομά του είναι Κωνσταντίνος Βαγγέλης.

Εφυγε με απόσπαση από το Α.Τ. Κήπων Ζαγορίου στην Ηπειρο και πήγε στη Λέσβο για να βάλει ένα χέρι στο προσφυγικό.

Στη δεύτερη υπηρεσία του στη Μόρια γνώρισε τον μικρό Μπαρές. Μαζί του μοιράστηκε στιγμές της καθημερινότητας που έκαναν τον 6χρονο να νιώσει ότι έφτασε σε ένα φιλόξενο έδαφος. Πιο χαρακτηριστική στιγμή της ημέρας ήταν το μοίρασμα μιας μπάρας δημητριακών που έπαιρνε μαζί του ο αστυνομικός κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας.

«Ηταν ένα πάρα πολύ εκφραστικό, χαρούμενο και γλυκό παιδάκι. Γεμάτο χαρά και αισιοδοξία. Είχε περάσει ό,τι όλοι οι συνομήλικοι του στον τόπο του. Εφυγε από τον πόλεμο με την οικογένειά του, αναζητώντας ασφάλεια. Ως εικόνα έχω έντονη στη μνήμη μου τη στιγμή που με αγκάλιασε στη δεύτερη υπηρεσία μου, πράγμα το οποίο έκανε αυθόρμητα κάθε φορά που με έβλεπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!