Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Η αστυνομία προειδοποιεί: Τα πιο συχνά κόλπα επιτήδειων για να ληστεύουν ηλικιωμένους
[Ελεύθερος Τύπος]: Η αστυνομία προειδοποιεί: Τα πιο συχνά κόλπα επιτήδειων για να ληστεύουν ηλικιωμένους

[Ελεύθερος Τύπος]: Η αστυνομία προειδοποιεί: Τα πιο συχνά κόλπα επιτήδειων για να ληστεύουν ηλικιωμένους


Έντονους προβληματισμούς έχουν δημιουργήσει στις αστυνομικές αρχές τα «κόλπα» που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να εξαπατήσουν ηλικιωμένους και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Οι δημοφιλέστερες εκδοχές αυτών των απατών είναι τα τροχαία ατυχήματα, οι βλάβες στην παροχή ρεύματος ή νερού και… οι χρυσές λίρες.

Όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αστυνόμος Β΄ του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, Μιχαήλ Μαριόλης: «Αυτό που έχει παρατηρηθεί από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ότι παρά το ότι έχουμε αναρτήσει συμβουλές και δελτία τύπου στο διαδίκτυο, μεγάλη μερίδα ηλικιωμένων δεν έχει ενημερωθεί για τη σχετική δράση επιτήδειων».

Αναφέρει παράλληλα ότι η πλειοψηφία των ηλικιωμένων, που παρακολουθούν τις ενημερωτικές συναντήσεις της αστυνομίας, δεν γνωρίζουν πώς γίνονται οι τηλεφωνικές απάτες, παρά μόνο αν έχουν εμπλακεί σε αυτές οι ίδιοι ή γνωστά σε αυτούς πρόσωπα.

«Εντείνεται πολύ ως περιπτωσιολογία η τηλεφωνική απάτη με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου θανατηφόρου ατυχήματος από συγγενικό πρόσωπο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δράστες ήδη γνωρίζουν αν κάποιος έχει γιο ή κόρη, του τηλεφωνούν και αναφέρουν ότι το παιδί του έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ανήλικο, που σκοτώθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!