Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Άρον-άρον στην Βουλγαρία 15.000 ελληνικές επιχειρήσεις λόγω φορολογίας
[Ελεύθερος Τύπος]: Άρον-άρον στην Βουλγαρία 15.000 ελληνικές επιχειρήσεις λόγω φορολογίας

[Ελεύθερος Τύπος]: Άρον-άρον στην Βουλγαρία 15.000 ελληνικές επιχειρήσεις λόγω φορολογίας

Οι προτροπές του διοικητή του ΟΑΕΕ πιάνουν (ξένο) τόπο

Τεράστιο είναι το κύμα φυγής ελληνικών επιχειρήσεων σε βαλκανικές χώρες. Η λύση αυτή αποτελεί μονόδρομο κυρίως για τις ΜμΕ, που δεν μπορούν να αντέξουν το εξοντωτικό καθεστώς υπερφορολόγησης στην Ελλάδα.

Μάλιστα η πρόσφατη προτροπή του διοικητή του ΟΑΕΕ Δημήτρη Τσακίρη «όποιος δεν μπορεί να πληρώνει εισφορές να πάει στη Βουλγαρία», εκτιμούν παραγόντες της αγοράς θα γίνει πραγματικότητα στο επόμενο διάστημα. Με την αύξηση των φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να πληρώνουν έως και το 75% του εισοδήματός τους.

«Αν δεν ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές, αν περιμένουμε μέχρι τις αρχές του Γενάρη του 2017, οπότε και θα εφαρμοστεί η φορολογική νομοθεσία που έχει περάσει, θα έχουμε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες με κέρδη άνω των 40.000 ευρώ ετησίως, που θα φορολογούνται με διαφορετικό επίπεδο από 60% έως 75% του ετήσιου εισοδήματός τους. Φυσικά καταλαβαίνετε ότι αυτά τα ποσοστά δεν υπήρχαν ούτε στη Σοβιετική Ένωση» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος και προειδοποιεί για μαζική φυγή επιχειρήσεων.

Αυτό που πρόκειται να δούμε στους προσεχείς μήνες είναι η μετεγκατάσταση πολλών ελληνικών επαγγελματικών τάξεων σε άλλες γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία, αλλά κυρίως στην Κύπρο, όπου ο φορολογικός συντελεστής δεν ξεπερνά το 17%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!