Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το αρχαίο θέατρο της Ζέας σε πρωταγωνιστικό ρόλο
[Ελεύθερος Τύπος]: Το αρχαίο θέατρο της Ζέας  σε πρωταγωνιστικό ρόλο

[Ελεύθερος Τύπος]: Το αρχαίο θέατρο της Ζέας σε πρωταγωνιστικό ρόλο


Ένα πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο θα αποκτήσει ο Πειραιάς. Με επίκεντρο το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και το αρχαίο θέατρο στον περίβολό του. Το πράσινο φως για την ανάδειξη του θεάτρου δόθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Το φιλόδοξο σχέδιο συμπληρώνουν νέοι χώροι περιοδικών εκθέσεων, ένα café που θα λειτουργεί πρωί-βράδυ και ένας μεγάλος πεζόδρομος που θα ενώνει τη θάλασσα με το Μουσείο.

Η κρίση γεννάει ιδέες στο μεγάλο λιμάνι. Μουσείο, δήμος, περιφέρεια και Δημοτικό Θέατρο ενώνουν τις δυνάμεις του με στόχο την πολιτιστική αναβάθμιση του οικοδομικού τετραγώνου όπου βρίσκεται το Μουσείο.
Ενα μουσείο παραγνωρισμένο, με χαμηλή επισκεψιμότητα, που δεν γνωρίζει το «σουξέ» άλλων μεγάλων μουσειακών οργανισμών της Αθήνας, αν και διαθέτει εκθέματα-διαμάντια που δεν θα τα συναντήσεις πουθενά αλλού. Οπως τα αριστουργηματικά τέσσερα χάλκινα γλυπτά, που είναι από τα ελάχιστα που έχουν διασωθεί, παγκοσμίως.

Για την αναβάθμισή του δαπανήθηκαν πολλά χρήματα από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους. «Τα χρήματα αυτά μείνανε ανεκμετάλλευτα και πρέπει να αξιοποιηθούν», λέει στον «Ε.Τ.» η αεικίνητη έφορος αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, Στέλλα Χρυσουλάκη. Οι σκέψεις αυτές ήταν το εφαλτήριο για σχεδιασμούς που πλέον περνούν σε φάση υλοποίησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!