Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Απόλυτος εμπαιγμός της μεσαίας τάξης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πίσω την μείωση του αφορολογήτου αλλά και τα αντίμετρα
[Ελεύθερος Τύπος]: Απόλυτος εμπαιγμός της μεσαίας τάξης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πίσω την μείωση του αφορολογήτου αλλά και τα αντίμετρα

[Ελεύθερος Τύπος]: Απόλυτος εμπαιγμός της μεσαίας τάξης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε πίσω την μείωση του αφορολογήτου αλλά και τα αντίμετρα

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο Αλέξης Τσίπας εξαπατά τους Ελληνες πολίτες και τους δίνει λίγα για να τους πάρει πάρα πολλά.

Αυτή την τακτική ακολούθησε και σε ότι έχει να κάνει με την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που ο ΣΥΡΙΖΑ την είχε ψηφίσει και μέχρι τώρα αρνούνταν να προχωρήσει στην άρση του μέτρου υιοθετώντας τις προτάσεις των άλλων κομμάτων και το αποφάσισε λίγο πριν διαλυθεί η Βουλή.

Η τροπολογία κατατέθηκε για να ψηφιστεί την Παρασκευή και όλοι στην κυβέρνηση μιλούν για μια ελάφρυνση του ελληνικού λαού και κανείς δεν μιλάει για τα αντίμετρα που κόβονται προκειμένου να δοθεί ακόμη ένα προεκλογικό δώρο.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την προωθούμενη ρύθμιση καταργούνται οι διατάξεις των άρθρων 10,11, 12 και 13 του νόμου 4472/2017, και έτσι για να μην μειωθεί το αφορολόγητο δεν θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, δεν θα μειωθεί ο εισαγωγικός συντελεστής 22% στο 20% και δεν θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

«Η εν λόγω κατάργηση κρίνεται αναγκαία για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, προκειμένου οι φορολογούμενοι να εξακολουθήσουν να τυγχάνουν των ισχυουσών φορολογικών ελαφρύνσεων«, αναφέρει το κείμενο της τροπολογίας για το αφορολόγητο.

Στην ουσία όμως αν κάποιος βγάλει το κομπιούτερ και δει πόσα κερδίζει και πόσα χάνει θα καταλάβει ότι για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε μέτρα που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με την ελάφρυνση των πολιτών και ειδικά της μεσαίας τάξης που τόσο πολύ χρησιμοποιείται στην επιχειρηματολογία των κυβερνητικών στελεχών τον τελευταίο διάστημα.

Από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται απώλεια εσόδων από την κατάργηση της μείωσης της έκπτωσης φόρου επί του εισοδήματος, η οποία για το 2020 εκτιμάται σε 1,92 εκατ ευρώ και για το 2021 και έπειτα σε 2,058 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!