Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αποκάλυψη: «Στην Μεσόγειο υπάρχουν 1 εκατομμύριο ναυάγια»
[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκάλυψη: «Στην Μεσόγειο υπάρχουν 1 εκατομμύριο ναυάγια»

[Ελεύθερος Τύπος]: Αποκάλυψη: «Στην Μεσόγειο υπάρχουν 1 εκατομμύριο ναυάγια»

Εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικυθήρων

Eνα εκατομμύριο ναυάγια βρίσκονται στο βυθό της Μεσογείου! Με πιο γνωστό το ναυάγιο των Αντικυθήρων που μας «συστήνεται» και πάλι μέσα από τριάντα αντικείμενα, άγνωστα στο ευρύ κοινό. Η έκθεση διοργανώνεται στο Ιδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στον Πειραιά.

Κάθε κουβέντα γύρω από το διάσημο ναυάγιο ανοίγει νέα… πανιά στις επιστημονικές αναζητήσεις. «Πρόκειται για ένα πλωτό μουσείο, καθώς εικονογραφεί το ιστορικό γεγονός της μεταφοράς έργων τέχνης στην Ιταλία για να διακοσμήσουν οι πλούσιοι Ρωμαίοι τις επαύλεις τους», σημείωσε χθες η διευθύντρια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Αγγελική Σίμωσι. Σχολιάζοντας την αποστροφή του Μπρένταν Φόλεϊ, επιστημονικού υπεύθυνου των ανασκαφών και επικεφαλής στο Αμερικανικό Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole πως «κάθε ναυάγιο ισοδυναμεί με ένα βιβλίο», σημείωσε πως το συγκεκριμένο «είναι μια εγκυκλοπαίδεια με πολλούς τόμους».

Επόμενη «βουτιά» στο Ναβαρίνο

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Εφορείας, «η έρευνα στο ναυάγιο θα διαρκέσει τρία με τέσσερα χρόνια ακόμη». Το επόμενο μεγάλο καταδυτικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα, όπως είπε, στο κόλπο του Ναβαρίνου, όπου διεξήχθη η ιστορική ναυμαχία του 1827, στο πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης. «Θέλουμε να ψάξουμε στα νερά της περιοχής τα κομμάτια της ιστορίας μας, να βγάλουμε την ιστορία της Ελλάδας προς τα πάνω», ανέφερε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!