Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Το απόγευμα η συνάντηση του Τσίπρα με τον Ιερώνυμο στο Μαξίμου για την Συνταγματική Αναθεώρηση
[Ελεύθερος Τύπος]: Το απόγευμα η συνάντηση του Τσίπρα με τον Ιερώνυμο στο Μαξίμου για την Συνταγματική Αναθεώρηση

[Ελεύθερος Τύπος]: Το απόγευμα η συνάντηση του Τσίπρα με τον Ιερώνυμο στο Μαξίμου για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα μεταβεί στο Μαξίμου στις 6 το απόγευμα με αντιπροσωπεία Συνοδικών, όπου θα τους δεχτεί ο πρωθυπουργός χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν θα προηγηθεί και κατ΄ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ιερώνυμο.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει στη Μονή Πετράκη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Το θέμα που απασχολεί την Εκκλησία αυτή την ώρα είναι η λεγόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση που προωθεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και αφορά την θρησκευτική ουδετερότητα της χώρας.

Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το τι πραγματικά εννοεί με την θρησκευτική ουδετερότητα ώστε να γίνει σαφές στο που αποσκοπεί στην Συνταγματική Αναθεώρηση ζήτησε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τόνισε πως αν πίσω από την «θρησκευτική ουδετερότητα» της Πολιτείας κρύβεται το γαλλικό μοντέλο δεν συμφωνεί.

Συγκεκριμένα είπε: «Είναι μια ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολύ αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολύ προχειρότητα. Το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερο. Ο Πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί».

Ο ίδιος πάντως έδειξε πως δεν έχει πρόθεση να δεχτεί το γαλλικό μοντέλο: «Θρησκευτικά ουδέτερο είναι το κράτος της Γερμανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!