Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Από 2018 και βλέπουμε για την αναπτυξιακή τράπεζα του… 2015
[Ελεύθερος Τύπος]: Από 2018 και βλέπουμε για την αναπτυξιακή τράπεζα του… 2015

[Ελεύθερος Τύπος]: Από 2018 και βλέπουμε για την αναπτυξιακή τράπεζα του… 2015

Προς αναζήτηση πόρων είναι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας. Στελέχη του εκτιμούν πως το «μεγαλεπήβολο» αυτό εγχείρημα-εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015, όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας, θα πάρει τελικά… σάρκα και οστά στα μέσα του 2018, τότε εκτιμάται δηλαδή ότι θα ανοίξει τις «πύλες» της η Τράπεζα.

Στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), στις 3 Αυγούστου, αποφασίστηκε πως υπό το συντονισμό του υπουργείου Οικονομίας το προσεχές χρονικό διάστημα θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους θεσμούς, ώστε εντός του επόμενου τριμήνου να έχει κατατεθεί στη Βουλή ο ιδρυτικός νόμος της «Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε.» (ΕΑΤ). Μέσα στην εβδομάδα, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, φάνηκε ακόμη πιο αισιόδοξος, υποστηρίζοντας πως δεν θα χρειαστεί να εξαντληθεί το τρίμηνο. Κι αυτό διότι, όπως επισήμανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, «το νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα θα έλθει στη Βουλή στο τέλος του Σεπτεμβρίου».

Οι πόροι

Πάντως, στελέχη με γνώση της αγοράς εκτιμούν πως θα απαιτηθεί πολύτιμος χρόνος για να αρχίσει το σχέδιο της κυβέρνησης να αποδίδει καρπούς. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως στις συζητήσεις επί των συζητήσεων που έχουν γίνει κατά καιρούς για τη σύσταση Αναπτυξιακής Τράπεζας ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αναζητά λύση είναι το ποιος θα «προικίσει» την τράπεζα με κεφάλαια.

Το οικονομικό επιτελείο «ποντάρει» σε μεγάλο βαθμό σε ξένα κεφάλαια, στοχεύοντας στη συνεργασία ή και τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας διεθνών χρηματοδοτικών φορέων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!