Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Απέσυραν «φωτογραφική» διάταξη για επιχείρηση
[Ελεύθερος Τύπος]: Απέσυραν «φωτογραφική» διάταξη για επιχείρηση

[Ελεύθερος Τύπος]: Απέσυραν «φωτογραφική» διάταξη για επιχείρηση


Σε άτακτη… οπισθοχώρηση υποχρεώθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, κατά την πρώτη του κοινοβουλευτική εμφάνιση. Κι αυτό αφού έπειτα από σφοδρές καταγγελίες της αντιπολίτευσης για «φωτογραφική διάταξη» στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων αναγκάστηκε, τελικά, να την αποσύρει.Ο αναπτυξιακός νόμος 3299/2004 αναφέρει πως σε περίπτωση που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία ή αποσιώπηση τέτοιων στοιχείων, η γνώση των οποίων θα οδηγούσε στον αποκλεισμό της υπαγωγής του επενδυτικού σχεδίου στις διατάξεις του νόμου ή στη μη με διαφορετικούς όρους υπαγωγή ή σε μη πιστοποίηση της ολοκλήρωσής του, το έργο απεντάσσεται και επιστρέφεται η ενίσχυση.

Το άρθρο 19 ωστόσο επέφερε τροποποίηση της παραπάνω πρόβλεψης όσον αφορά στην κάλυψη της ίδιας συμμετοχής. Για την ακρίβεια, υποστήριζε πως εφόσον κατά το στάδιο υλοποίησης της επένδυσης συντελεί νόμιμη κάλυψη της ίδιας συμμετοχής και ανεξάρτητα αν κατά το στάδιο της υπαγωγής της επένδυσης προσκομίσθηκαν ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία ή αποσιωπήθηκαν τέτοια στοιχεία, τότε το έργο ολοκληρώνεται και επιβάλλεται πρόστιμο τουλάχιστον 10% της ενίσχυσης αντί για απένταξη και επιστροφή του συνόλου αυτής.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου, το οποίο εντάσσεται στα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν πως η παραπάνω διάταξη εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα, ζητώντας ταυτόχρονα την απόσυρσή της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!