Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ανοίγουν λογαριασμοί στην «γκρίζα» υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE
[Ελεύθερος Τύπος]: Ανοίγουν λογαριασμοί στην «γκρίζα» υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE

[Ελεύθερος Τύπος]: Ανοίγουν λογαριασμοί στην «γκρίζα» υπόθεση ΔΕΠΑ-ELFE

Μια ανάσα… από το «άνοιγμα» των λογαριασμών των βασικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης ΔΕΠΑ – ELFE, αλλά και των συγγενών τους, βρίσκεται η Αρχή για το Ξέπλυμα, που έχει ήδη προχωρήσει στα σχετικά αιτήματα. Ταυτόχρονα, αιτήματα για παροχή πληροφοριών σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των προσώπων αυτών και στο εξωτερικό έχουν αποσταλεί από τις αντίστοιχες Αρχές.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην υπόθεση των ανεξόφλητων χρεών της λιπασματοβιομηχανίας προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου «κρατούν» ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) Θεόδωρος Κιτσάκος, σε βάρος του οποίου έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για κακουργηματική απιστία σχετικά με την υπόθεση, αλλά και ο Μανώλης Πετσίτης, για το ρόλο του οποίου στην υπόθεση διενεργείται ποινική προκαταρκτική έρευνα.

Για όλα τα ευρήματα της πολυμέτωπης έρευνας υπάρχει συνεχής ενημέρωση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών που ερευνούν τις δικογραφίες, οι οποίες αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση. Μάλιστα, από το καλοκαίρι του 2017 η ΔΕΠΑ αποστέλλει καταστάσεις ανά τακτά διαστήματα, στις οποίες εμφανίζεται η κίνηση λογαριασμού της ELFE για τις οφειλές προς τη ΔΕΠΑ, ενώ πριν από λίγους μήνες διαβιβάστηκε πληροφοριακό δελτίο με τα ευρήματα της Αρχής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Ιανουαρίου διατάχθηκε -με αφορμή δημοσιεύματα- έρευνα για το ρόλο του κ. Πετσίτη στην υπόθεση στης ELFE, ενώ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!