Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 19 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Άνεργοι οι 35άρηδες, ζουν από τους οι συνταξιούχους – Οι νέοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς
[Ελεύθερος Τύπος]: Άνεργοι οι 35άρηδες, ζουν από τους οι συνταξιούχους – Οι νέοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς

[Ελεύθερος Τύπος]: Άνεργοι οι 35άρηδες, ζουν από τους οι συνταξιούχους – Οι νέοι δεν εμπιστεύονται τους πολιτικούς

Με τη σύνταξη των γονιών και το χαρτζιλίκι από λοιπούς συγγενείς προσπαθεί να επιβιώσει ένας στους δύο Eλληνες, ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Σύμφωνα με έρευνα για την ανεργία των νέων και τις διαγενεακές σχέσεις στην Ελλάδα, την οποία δημοσιεύει η «ΔιαΝΕΟσις», το 48,2% των συμμετεχόντων δηλώνει ως βασική πηγή εισοδήματος την οικονομική στήριξη από το στενό (γονείς, που σε ποσοστό 31,8% είναι συνταξιούχοι) και ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον, μιας και πάνω από τους μισούς είτε δεν εργάζονται (30,6%) είτε σπουδάζουν σε κάποια βαθμίδα εκπαίδευσης, χωρίς να αμείβονται (32,5%). Τον τελευταίο μήνα, δε, ο αριθμός των νέων ανέργων ξεπέρασε κατά πολύ αυτόν των εργαζομένων (54,8% έναντι 45,2%), με το 38,6% να είναι χωρίς εργασία για διάστημα περίπου 28 μηνών.

«Εργάζομαι αμισθί, και ζω με τους γονείς μου, οι οποίοι και με συντηρούν οικονομικά. Τρομάζω στην ιδέα ότι ένας άνθρωπος είναι αναγκασμένος να ζει με 500 ευρώ και 600 ευρώ, ειδικά όταν έχει να θρέψει και την οικογένειά του», τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο η Κορίνα Γεωργίου, τελειόφοιτη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την ίδια, η πλειονότητα των νέων είναι σήμερα υποχρεωμένη να συμβιβάζεται με έναν μισθό, ανεξαρτήτως χρημάτων, απλά και μόνο, για να έχει κάποιο -έστω και ελάχιστο- εισόδημα. Oπως προκύπτει από την έρευνα, άλλωστε, το 18,6% των νέων δήλωσε πέρυσι εισόδημα κάτω των 250 ευρώ, ενώ το 18,1% μεταξύ 250 ευρώ και 500 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!