Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αναστασιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή: Δεν ξέρω γιατί με καλέσατε
[Ελεύθερος Τύπος]: Αναστασιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή: Δεν ξέρω γιατί με καλέσατε

[Ελεύθερος Τύπος]: Αναστασιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή: Δεν ξέρω γιατί με καλέσατε


Ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, Θέμος Αναστασιάδης επικαλέστηκε άγνοια στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή αναφορικά με τα οικονομικά της εφημερίδας του. Ο κ. Αναστασιάδης ισχυρίστηκε ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ του τραπεζίτες.

Προσερχόμενος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών προς κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης, ο Θέμος Αναστασιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω γιατί με καλέσατε».

«Δεν έχω ιδέα από δανειοδοτήσεις. Δεν ασχολούμαι προσωπικά με τον τομέα των οικονομικών χρηματοδοτήσεων. Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα οικονομικά με τραπεζίτες» συμπλήρωσε στο ίδιο πνεύμα. Υποστήριξε ωστόσο ότι όλα του τα δάνεια του Πρώτου Θέματος είναι εξασφαλισμένα, απολύτως νόμιμα, διαφανή και πλήρως εξυπηρετούμενα.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε πως σύμφωνα με τις ίδιες τις τράπεζες ο δανεισμός της εφημερίδας ανέρχεται σε 44 εκ. ευρώ. Ειδικότερα, τόνισε πως η Τράπεζα Πειραιώς έχει χορηγήσει 36,3 εκ. ευρώ στο Πρώτο Θέμα, η Εθνική Τράπεζα 4,6 εκ. ευρώ, η Alpha Bank 2,3 εκ. ευρώ και η Eurobank 800.000 ευρώ. Αν και ο κ. Αναστασιάδης δεν επιβεβαίωσε τα στοιχεία των τραπεζών, ισχυρίστηκε ότι τα δάνεια της επιχείρησης εξυπηρετούνται στο σύνολό τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!