Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αναγνωστάκης: «Κοινωνικοί διαμεσολαβητές» να αντικαταστήσουν τα χημικά των ΜΑΤ
[Ελεύθερος Τύπος]: Αναγνωστάκης: «Κοινωνικοί διαμεσολαβητές» να αντικαταστήσουν τα χημικά των ΜΑΤ

[Ελεύθερος Τύπος]: Αναγνωστάκης: «Κοινωνικοί διαμεσολαβητές» να αντικαταστήσουν τα χημικά των ΜΑΤ


Οι «κοινωνικοί διαμεσολαβητές» αντικαθιστούν τα… χημικά. Δεν είναι «υπεράνθρωποι» στα ΜΑΤ αλλά πρέπει να έχουν σαφείς οδηγίες και εντολές για να μην αυτενεργούν. Προτιμούμε να έχουμε 5-10 αστυνομικούς που θα κάνουν πεζή περιπολία και θα λειτουργούν προληπτικά, παρά να έχουμε μια στατική δύναμη, αφού «αν κάποιος θέλει να μου κάνει ζημιά, θα μου την κάνει».

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορεί να «σηκώσει» το βάρος των πλειστηριασμών, πρέπει να αποδεσμευτεί με κάποιο τρόπο. Κάποιοι τοπικοί άρχοντες προτιμούν να έχουν το κτίριο, την ταμπέλα, τη σημαία, αλλά να μην έχουν αστυνόμευση, εξαιτίας πολιτικών εσωτερικών ζητημάτων και αντιδρούν στην αναδιάρθρωση. Τέρμα οι «υποκλοπές», τα… καψουροτράγουδα και οι βρισιές στους ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του κωδικοποιημένου συστήματος επικοινωνίας Sepura.

Η προμήθεια 10.000 ψυχομετρικών τεστ συνέντευξης, σε συνδυασμό με την τηλεφωνική γραμμή ψυχικής υποστήριξης, θα συμβάλουν στον εντοπισμό ενστόλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα προκειμένου να βοηθηθούν και να αποτραπούν κρούσματα αυτοκτονιών. Εξήντα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού.
Τα παραπάνω αποτελούν μέρη απαντήσεων του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!