Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αλλοτριωτικό παραλήρημα Ερντογάν – Μιλάει για Θράκη και Κύπρο
[Ελεύθερος Τύπος]: Αλλοτριωτικό παραλήρημα Ερντογάν – Μιλάει για Θράκη και Κύπρο

[Ελεύθερος Τύπος]: Αλλοτριωτικό παραλήρημα Ερντογάν – Μιλάει για Θράκη και Κύπρο

«Αυτά είναι τα σύνορα της καρδιάς μας» – Τι απαντάει η Αθήνα

Μέχρι και θέμα δημοψηφίσματος  για την Δυτική Θράκη «ανοίγει» ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγιπ Ερντογάν, εν μέσω ενός νέου παραληρήματος μεγαλοϊδεατισμού σε ομιλία του στην περιοχή Ριζέ.

Ο Ερντογάν με αφορμή την υπόθεση της Μουσούλης είπε πως «η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία» και πρόσθεσε ότι «εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».

«Άλλα είναι τα φυσικά μας σύνορα κι άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Αυτά πρέπει να τα ξεχωρίσουμε. Σεβόμαστε βεβαίως τα φυσικά σύνορα, όμως κανείς δεν μπορεί να βάλει όρια στην καρδιά μας και δεν θα το επιτρέψουμε» είπε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

«Κάποιοι μας ρωτούν γιατί ενδιαφερόμαστε για τα μέρη αυτά. Μα δεν μας είναι ξένα» συνέχισε λέγοντας επίσης ότι «είναι δυνατόν να κρατάμε ξεχωριστά τη Ριζούντα από το Βατούμη. Πως μπορούμε να σκεφτούμε την Αδριανούπολη από τη Θεσσαλονίκη; Πως μπορούμε να σκεφτούμε ως ξεχωριστά μέρη το Γκαζίαντεπ με το Χαλέπι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!