Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Φιντέλ Κάστρο και συνέκρινε την επανάσταση του με το 1821
[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Φιντέλ Κάστρο και συνέκρινε την επανάσταση του με το 1821

[Ελεύθερος Τύπος]: Ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Φιντέλ Κάστρο και συνέκρινε την επανάσταση του με το 1821


Την ελληνική επανάσταση του 1821 με την επανάσταση της Κούβας το 1959 συνέκρινε ο Αλέξης Τσίπρας στον επικήδειο λόγο που εκφώνησε στη μνήμη του Φιντέλ Κάστρο.

«’Ελευθερία ή θάνατος’ ήταν το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Patria o muerte (Πατρίδα ή θάνατος), το σύνθημα της κουβανικής Επανάστασης το 1959» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην κορύφωση της ρητορικής έντασης που περιέλαβε η επικήδεια ομιλία του για τον Φιντέλ Κάστρο, στην Αβάνα της Κούβας. Και ενώ στην Αθήνα βρίσκονται σε κρίσιμη φάση οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν είναι ανθόσπαρτος». Αλλά και να καταγγείλει, ενώπιον του λαού της Κούβας, «την απάνθρωπη λογική των νόμων της αγοράς και του νεοφιλελευθερισμού».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Κάστρο, τον «Κομαντάντε Φιντέλ» όπως τον αποκάλεσε, ως «μεγάλο επαναστάτη του 20ου αιώνα» και συνέχισε συνδέοντας την εθνική εξέγερση του ελληνικού λαού το 1821 με την επανάσταση στην Κούβα.

Ο Αλέξης Τσίπρας απέσπασε, χλιαρές επευφημίες από το τεράστιο και πυκνό πλήθος που είχε κατακλύσει την εμβληματική Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, παρόλο που τόνισε ότι «το παράδειγμα του Φιντέλ, μάς συντροφεύει και θα μας συντροφεύει πάντα. Στις νίκες και στις ήττες μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!