Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Σε «ακινησία» το λιμάνι του Πειραιά
[Ελεύθερος Τύπος]: Σε «ακινησία» το λιμάνι του Πειραιά

[Ελεύθερος Τύπος]: Σε «ακινησία» το λιμάνι του Πειραιά

Διαβάστε τι έχει συμβεί

Σταμάτησε από το βράδυ της Δευτέρας κάθε διακίνηση εισερχόμενων και εξερχόμενων φορτίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο λόγος είναι πως χάλασε και το τελευταίο σκάφος της πλοηγικής υπηρεσίας και οι πλοήγοι φέρονται να αρνούνται να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των εισερχόμενων ποντοπόρων φορτηγών.

Σύμφωνα με την «kathimerini.gr» η πλοηγική υπηρεσία διαθέτει πέντε πλοηγίδες, δηλαδή σκάφη τα οποία χρησιμοποιεί για να προσεγγίσει τα πλοία που έρχονται για να δέσουν στον Πειραιά, κίνηση για την οποία απαιτείται η παρουσία πλοηγού που γνωρίζει το λιμάνι στη γέφυρα του πλοίου.

Η πλοηγική υπηρεσία διαθέτει πέντε σκάφη τρία εκ των οποίων παραμένουν εκτός λειτουργίας εδώ και πάρα πολύ καιρό και εκ των δύο απομεινάντων το ένα χάλασε πρόσφατα και το τελευταίο σταμάτησε να λειτουργεί το βράδυ της Δευτέρας.

Ετσι δέκα πολύ μεγάλα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να παραμένουν έξω από το λιμάνι και δεμένα στις προβλήτες του εμπορικού λιμένα του Πειραιά.

Η κατάσταση στην οποία περιήλθαν οι πλοηγίδες χρεώνεται από κύκλους του λιμανιού σε καθυστερήσεις αποδέσμευσης πόρων της κατά τα άλλα κερδοφόρας πλοηγικής υπηρεσίας από το υπουργείο Ναυτιλίας και οι πλοηγοί αρνούνται να χρησιμοποιήσουν απλές λάντζες για να μεταβούν στα εισερχόμενα πλοία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!