Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αγώνας δρόμου για τη δεύτερη αξιολόγηση
[Ελεύθερος Τύπος]: Αγώνας δρόμου για τη δεύτερη αξιολόγηση

[Ελεύθερος Τύπος]: Αγώνας δρόμου για τη δεύτερη αξιολόγηση


Με την κόντρα μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ για το χρέος να μοιάζει αγεφύρωτη ξεκινούν σήμερα οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση, με τη σημερινή άφιξη των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, οι οποίοι θα προετοιμάσουν το έδαφος για την άφιξη των επικεφαλής των ομάδων των δανειστών, που έρχονται την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μέσα στον Νοέμβριο, ώστε να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το χρέος πριν από το τέλος του χρόνου.

Τα βασικότερα θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι τα εξής:

1.Οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2016 και του 2017. Οι τεχνοκράτες θα ελέγξουν την πορεία των οικονομικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, των δημοσίων νοσοκομείων, των ΟΤΑ, τα έσοδα και τις δαπάνες, αλλά και το πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, η παρούσα καθυστέρηση του οποίου προκάλεσε την αναβολή της εκταμίευσης της τελευταίας υποδόσης της πρώτης αξιολόγησης.

2.Τα εργασιακά αποτελούν ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα των συζητήσεων, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τα σχέδια του υπουργείου Εργασίας για τον κατώτατο μισθό, τις ομαδικές απολύσεις και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου να κυριαρχούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!