Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αυξήσεις στην ΔΕΗ ή νέα φορο-επιβάρυνση
[Ελεύθερος Τύπος]: Αυξήσεις στην ΔΕΗ ή νέα φορο-επιβάρυνση

[Ελεύθερος Τύπος]: Αυξήσεις στην ΔΕΗ ή νέα φορο-επιβάρυνση

Αναβρασμό σε πολλαπλά μέτωπα έχει ανοίξει η εισήγηση της ΡΑΕ πριν ακόμη καλά καλά κατατεθεί στο υπουργείο Ενέργειας και αυτό διότι όσα προτείνει να γίνουν ενδεχομένως να πλήξουν τους πολίτες – αν το κράτος δεν αναλάβει τελικά να πληρώσει το κόστος των 360 εκατ. ευρώ που διεκδικεί η ΔΕΗ για τις χρεώσεις ΥΚΩ της περιόδου 2012 – 2015.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που η πρόταση της ΡΑΕ δεν γίνει αποδεκτή από το ΥΠΕΝ, αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος από το 2018 μέχρι και το 2022. Παράλληλα, η εισήγηση προβλέπει ριζικές αλλαγές, στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και κλιμακωτές χρεώσεις στην κατανάλωση ρεύματος!

Κόφτες…

Ειδικότερα, η ΡΑΕ εισηγείται σημαντικές αλλαγές για τους δικαιούχους του ΚΟΤ, δημιουργώντας τέσσερις διαφορετικές εκπτώσεις (20%, 40%, 60%, 80%) με την τελευταία να αφορά μόνο τους πολίτες που λαμβάνουν το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για τις υπόλοιπες τρεις κατηγορίες, 20%, 40% και 60%, θα πραγματοποιείται αυστηρός έλεγχος με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (από καταθέσεις των καταναλωτών μέχρι ακίνητη περιουσία) και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα κατατάσσονται στις εν λόγω κατηγορίες. Ωστόσο, οι τόσο σοβαροί και ενδελεχείς «έλεγχοι» σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό των 100.000 δικαιούχων του ΚΟΤ πρόκειται να σηκώσουν κύμα αντιδράσεων από πλευράς καταναλωτών και αυτό γιατί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η «κοινωνική πολιτική» που εφαρμόζεται συνεχίζει να έχει επιπτώσεις στην ίδια την κοινωνία.

Η απάντηση

Σύμφωνα με αυτό, η ΔΕΗ τοποθετήθηκε με χθεσινή της ανακοίνωση, λέγοντας ότι οι δικαιούχοι καταναλωτές θα πρέπει να επιδοτούνται από το κράτος, π.χ. με ειδικά κουπόνια, και να επιλέγουν τον προμηθευτή της αρεσκείας τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!