Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αύξηση έως και 20% σε Ρώσους τουρίστες για το 2017
[Ελεύθερος Τύπος]: Αύξηση έως και 20% σε Ρώσους τουρίστες για το 2017

[Ελεύθερος Τύπος]: Αύξηση έως και 20% σε Ρώσους τουρίστες για το 2017


Η άνοδος του ρουβλίου έναντι του ευρώ, η ασφάλεια που προσφέρει η Ελλάδα και η έμμεση προβολή που άντλησε η χώρα από το Πολιτιστικό Ετος Ελλάδα-Ρωσία αποτέλεσαν τη μεγάλη παρακαταθήκη για την υψηλή ζήτηση που παρατηρείται αυτή την περίοδο από τη Ρωσία για τον ελληνικό τουριστικό προορισμό.

Αν είχε προβλεφθεί μεγαλύτερη χωρητικότητα ή αύξηση του αριθμού των αεροσκαφών από Ρωσία προς Ελλάδα, τότε η χώρα, σύμφωνα με παρατηρητές της ρωσικής αγοράς, θα μπορούσε να κινηθεί ανοδικά ακόμη και 50%, όμως η ανέλιξη των μεγεθών των Ρώσων τουριστών προς την Ελλάδα αδυνατεί να υπερβεί τα επίπεδα του 20%. Κομβικό σημείο για πιθανή επέκταση της σεζόν εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελέσει το Ετος Ελλάδα-Ρωσία στον τουρισμό που ξεκινά τον προσεχή Οκτώβριο. Ο όμιλος Mouzenidis εμφανίζει ιδιαίτερα μεγάλη ποσοστιαία άνοδο που ξεπερνά το 200% αυτή τη στιγμή (θα κινηθεί πολύ χαμηλότερα στο τέλος της ημέρας, αφού πέρυσι τέτοια περίοδο με τα προβλήματα στη βίζα υπήρχε αναβλητικότητα στη διενέργεια ταξιδιών προς την Ελλάδα). Ανάλογη άνοδο σημειώνει και ο TEZ, σύμφωνα με τον κ. Δημήτριο Χαριτίδη, γενικό διευθυντή του ομίλου στην Ελλάδα.

Από 18 πόλεις της Ρωσίας θα υπάρχουν, αυτό το καλοκαίρι, πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του ΕΟΤ στη Μόσχα, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, στο πλαίσιο της ΜΙΤΤ 2017, της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στη Ρωσία που έκλεισε τις πύλες της την περασμένη Πέμπτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!