Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αυτοί είναι οι Γερμανοί βουλευτές που «πάγωσαν» το διαζύγιο Ελλάδας-ΔΝΤ
[Ελεύθερος Τύπος]: Αυτοί είναι οι Γερμανοί βουλευτές που «πάγωσαν» το διαζύγιο Ελλάδας-ΔΝΤ

[Ελεύθερος Τύπος]: Αυτοί είναι οι Γερμανοί βουλευτές που «πάγωσαν» το διαζύγιο Ελλάδας-ΔΝΤ


«Πάγο» στο διαζύγιο Ελλάδας – ΔΝΤ έβαλαν Γερμανοί βουλευτές -κυρίως από τους Βαυαρούς εταίρους στον κυβερνητικό συνασπισμό- προβάλλοντας το επιχείρημα ότι, η ελληνική διάσωση θα κοστίσει στη Γερμανία πιο ακριβά εάν αποχωρήσει το Ταμείο.

Άλλοι, έσπευσαν να διευκρινίσουν πως οι απόψεις του επικεφαλής της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού
Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ, ότι το Βερολίνο μπορεί να αφήσει το ΔΝΤ να αποχωρήσει από το ελληνικό ζήτημα αφού δεν θέλει «κούρεμα» του χρέους, απηχούν τη θέση του ΕΛΚ και όχι αυτή του Βερολίνου, ενώ, πολλοί ήταν αυτοί που επεσήμαναν ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα:ότι εγκρίθηκε από την Bundestag (ομοσπονδιακή βουλή).

Κι ενώ η χώρα βρίσκεται λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, η Μέρκελ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους Βαυαρούς κυβερνητικούς εταίρους για να παραμείνει το Ταμείο στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο επικεφαλής της Κ.Ο της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Φόλκερ Κάουντερ, έσπευσε να διαψεύσει τις δηλώσεις του Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την επικείμενη μεταστροφή βουλευτών από το CDU/CSU σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο Φόλκερ Κάουντερ τόνισε πως, το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, διαφορετικά δεν μπορούμε να δώσουμε το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!