Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αυτά είναι τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ: Οι έδρες και το «μπαλαντέρ» [εικόνες]
[Ελεύθερος Τύπος]: Αυτά είναι τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ: Οι έδρες και το «μπαλαντέρ» [εικόνες]

[Ελεύθερος Τύπος]: Αυτά είναι τα σενάρια αυτοδυναμίας της ΝΔ: Οι έδρες και το «μπαλαντέρ» [εικόνες]

Δύο νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη αποτυπώνουν ξεκάθαρα πως η ΝΔ διατηρεί μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας ενώ την ίδια στιγμή δείχνουν πως στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα έχει σχεδόν βέβαιη την αυτοδυναμία.

Η ΝΔ λοιπόν βρίσκεται σε θέση ισχύος με σίγουρη την νίκη στις εθνικές εκλογές με το ενδιαφέρον ποια στρέφεται στην διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και το κατά πόσο θα καταφέρει να πετύχει την αυτοδυναμία.

Στην δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ αναφέρεται πως «μπαλαντέρ» για τον αριθμό των εδρών που θα κατορθώσει να συγκεντρώσει η ΝΔ είναι η είσοδος ή μη της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή.

Στο πρώτο σενάριο, με εξακομματική Βουλή, η ΝΔ επιτυγχάνει αυτοδυναμία, συγκεντρώνοντας 156 έδρες, έναντι 80 του ΣΥΡΙΖΑ, 21 του ΚΙΝΑΛ, 17 του ΚΚΕ, 15 της ΧΑ και 11 του ΜέΡΑ 25.

Στο δεύτερο, με επτακομματική Βουλή, η ΝΔ επιτυγχάνει αυτοδυναμία με 152 έδρες έναντι 77 του ΣΥΡΙΖΑ, 21 του ΚΙΝΑΛ, 16 του ΚΚΕ, 15 εδρών της ΧΑ, 10 του ΜέΡΑ 25 και 9 εδρών της Ελληνικής Λύσης που κατορθώνει να εισέλθει στην εθνική αντιπροσωπεία.

Στο τρίτο σενάριο, με πεντακομματική Βουλή, η ΝΔ μπορεί να φτάσει τις 161 έδρες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 83 έδρες, το ΚΙΝΑΛ 22, το ΚΚΕ 18 και τη ΧΑ 16 έδρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!