Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Αδύνατη η παρακολούθηση της υγείας των ασθενών με AΙDS
[Ελεύθερος Τύπος]: Αδύνατη η παρακολούθηση της υγείας των ασθενών με AΙDS

[Ελεύθερος Τύπος]: Αδύνατη η παρακολούθηση της υγείας των ασθενών με AΙDS


Περισσότερα από 4.000 δείγματα αίματος οροθετικών ατόμων είναι συγκεντρωμένα στην Αθήνα χωρίς να πραγματοποιούνται, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, οι εξετάσεις παρακολούθησης του HIV.
Ο αντίστοιχος αριθμός για τη Θεσσαλονίκη ξεπερνά τα 700 δείγματα, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η ιατρική παρακολούθηση της πορείας της υγείας των ασθενών με HIV.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AΙDS βρίσκει αυτούς τους ασθενείς αντιμέτωπους με τη δυσκολία εργαστηριακών εξετάσεων αλλά και συνεχείς ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στα νοσοκομεία.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», τονίστηκε ότι το υπουργείο Υγείας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα ελλείψεων «με την εφαρμογή “πολιτικών της επόμενης ημέρας”, καλύπτοντας σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τις άμεσες και επείγουσες οικονομικές ανάγκες των νοσοκομείων της χώρας».

Σύμφωνα με το Σύλλογο, η δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τη δημιουργία ανεξάρτητου, ξεχωριστού προϋπολογισμού για την προμήθεια των λεγόμενων ακριβών νοσοκομειακών φαρμάκων παραμένει «κενό γράμμα».

Καμπάνια

Η Δήμητρα Γαλάνη, η Γιώτα Νέγκα και ο Φοίβος Δεληβοριάς ένωσαν τις φωνές τους στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου βγάζοντας προς τα έξω ένα ισχυρό μήνυμα κατά του στίγματος που συνοδεύει τα οροθετικά άτομα, το οποίο, σύμφωνα με τα ίδια, εξακολουθεί να είναι έντονο και να τους οδηγεί στην περιθωριοποίηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!