Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Ελεύθερος Τύπος]: Α’ κατοικία: Πέντε νάρκες πίσω από τις μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης
[Ελεύθερος Τύπος]: Α’ κατοικία: Πέντε νάρκες πίσω από τις μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης

[Ελεύθερος Τύπος]: Α’ κατοικία: Πέντε νάρκες πίσω από τις μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης

Πολλά περισσότερα από τα 970 εκατ. ευρώ έχει να χάσει η Ελλάδα προχωρώντας μονομερώς στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, αφού εκτός από τις καθυστερήσεις σε δεσμεύσεις η κυβέρνηση χάνει όλο το προεκλογικό της οπλοστάσιο.

Πίσω από τη «γενναία» στάση, όπως ερμηνεύτηκε η πρόθεση για μονομερή ενέργεια, βρίσκεται η συνοχή στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που πιέζεται με στόχο να αποδείξει ότι μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος η Ελλάδα είναι οικονομικά αυτόνομη.

Ωστόσο οι εισηγήσεις του οικονομικού επιτελείου είναι στην κατεύθυνση του συμβιβασμού, καθώς μπορεί οι θεσμοί να μην μπορούν να επιβάλουν κανόνες και μέτρα, μπορούν όμως να αναστείλουν μέτρα, παροχές αλλά και ουσιαστικά μέτρα πολιτικής στην πορεία προς την κανονικότητα.

Ολα αυτά χωρίς να μπορεί να υποτιμηθεί η αλλαγή του κλίματος, αν οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών αλλάξουν τη θετική στάση ή τουλάχιστον τους χαμηλούς τόνους που διατηρούν ως τώρα σε «παρασπονδίες» όπως η αύξηση του κατώτερου μισθού.

Κοινοτικοί αξιωματούχοι, που βρέθηκαν μέσα στην εβδομάδα στην Αθήνα, σημείωναν ότι αν τελικά προχωρούσε το νομοσχέδιο χωρίς τη συμφωνία των θεσμών, θα μπορούσε να μπλοκαριστεί η εφαρμογή του και από την ΕΚΤ (που παραμένει ο επόπτης των ελληνικών τραπεζών) και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα μπορούσε να καταδικάσει την Ελλάδα για παράνομες κρατικές ενισχύσεις λόγω της κρατικής επιδότησης των δόσεων των ρυθμισμένων δανείων που έχει αποφασιστεί για το διάδοχο καθεστώς του νόμου Κατσέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!