Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: 23 ανθρωπιστικές οργανώσεις «δείχνουν» την κυβέρνηση για το χάος στα hot spot
[Ελεύθερος Τύπος]: 23 ανθρωπιστικές οργανώσεις «δείχνουν» την κυβέρνηση για το χάος στα hot spot

[Ελεύθερος Τύπος]: 23 ανθρωπιστικές οργανώσεις «δείχνουν» την κυβέρνηση για το χάος στα hot spot


Μέσα σε μια θύελλα από αλληλοκαταγγελίες για την κατάσταση στα hotspots των νησιών, από δικαστικές προσφυγές που μπορεί να μπλοκάρουν τις επιστροφές στην Τουρκία και από αδιέξοδες διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη, το μόνο που έλειπε ήταν η σοβαρή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών για να θέσει την κατάσταση εντελώς εκτός ελέγχου.

Ακόμη διακόσιοι εξήντα οκτώ πρόσφυγες έφθασαν το τελευταίο τριήμερο στα ελληνικά νησιά για να προστεθούν στον πληθυσμό των σχεδόν 17.000 εγκλωβισμένων που διαβιώνουν με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης σε ακατάλληλες συνθήκες σε καταλύματα κανονικής χωρητικότητας 7.450 ατόμων και εκτεθειμένοι στη βροχή και το κρύο. Μετά το τραγικό ατύχημα αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη Μόρια της Λέσβου, όπου κάηκαν μέσα στη σκηνή τους μια γιαγιά με το εγγονάκι της και δύο ακόμη πρόσφυγες, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας αλλά και ο συντονιστής για το προσφυγικό βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης υποστήριξαν με κάθε τρόπο ότι ήταν ένα «τυχαίο περιστατικό», το οποίο «θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε σπίτι».

Και το έπραξαν ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη οι έρευνες Πυροσβεστικής και Αστυνομίας για τις συνθήκες του δυστυχήματος και δεν έχει καν ξεκινήσει μια διοικητική έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι υπεύθυνοι είχαν λάβει τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν οι νόμοι και προφανώς δεν επιτρέπουν χρήση υγραερίου μέσα σε αντίσκηνα.

Την απάντηση στα όσα έσπευσαν να δηλώσουν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έδωσαν χθες με μια επιστολή-καταπέλτη 23 μεγάλες και μικρές ανθρωπιστικές οργανώσεις γράφοντας: «Το πρόσφατο δυστύχημα στη Μόρια δεν έγινε την κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αφορά τις συνθήκες διαβίωσης σε χώρο ευθύνης του κράτους, το οποίο οφείλει να τηρεί συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!