Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Ελεύθερος Τύπος]: 1.500 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εισάγονται για διετείς σπουδές σε 11 ΑΕΙ
[Ελεύθερος Τύπος]: 1.500 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εισάγονται για διετείς σπουδές σε 11 ΑΕΙ

[Ελεύθερος Τύπος]: 1.500 απόφοιτοι των ΕΠΑΛ εισάγονται για διετείς σπουδές σε 11 ΑΕΙ

Αυλαία ανοίγουν οι πανελλαδικές εξετάσεις σήμερα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, με τη Νεοελληνική Γλώσσα να είναι, ως είθισται, το πρώτο εξεταζόμενο μάθημα.

Φέτος οι υποψήφιοι που διεκδικούν 78.335 θέσεις σε πανεπιστήμια υπολογίζονται περίπου στους 102.000, με τους 85.000 να προέρχονται από τα ΓΕΛ και τους υπόλοιπους από τα ημερήσια και εσπερινά ΕΠΑΛ. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, ο αριθμός των υποψηφίων από τα Επαγγελματικά Λύκεια είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η εξεταστική διαδικασία για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου για όσους διεκδικούν μια θέση στο 1ο, 2ο και 4ο επιστημονικό πεδίο (Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών και Οικονομίας και Πληροφορικής), ενώ την Τρίτη 18 Ιουνίου για όσους διεκδικούν μια θέση στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι τρεις μέρες μετά, την Παρασκευή 21 Ιουνίου, ξεκινάει η πανελλαδική εξέταση των ειδικών μαθημάτων με το μάθημα των Αγγλικών και ολοκληρώνεται την Τρίτη 2 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι οι βαθμοί αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου και εντός του Ιουλίου θα γίνει η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο είναι ήδη στη διάθεση των υποψηφίων για να το μελετήσουν.

Πρεμιέρα για ΕΠΑΛ

Χθες, ποδαρικό στις Πανελλαδικές έκαναν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!