Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Εφημ. Συντακτών]: Τσίπρας: Αναπτυξιακή πολιτική έπειτα από μία σκληρή οκταετία
[Εφημ. Συντακτών]: Τσίπρας: Αναπτυξιακή πολιτική έπειτα από μία σκληρή οκταετία

[Εφημ. Συντακτών]: Τσίπρας: Αναπτυξιακή πολιτική έπειτα από μία σκληρή οκταετία

Για ανάπτυξη «που δεν θα δουλεύει μόνο για τους ισχυρούς», αλλά που θα στηρίζει την πραγματική οικονομία, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, που θα στηρίζει αντί να υπονομεύει το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία και που θα διασφαλίζει μια δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, όπως σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, σήμερα έπειτα από οχτώ ολόκληρα σκληρά χρόνια σκληρά, η οικονομία ξαναπατάει στα πόδια της και η Ελλάδα είναι σε θέση «να διαμορφώσει αυτόνομα τη δική της αναπτυξιακή πολιτική, να φτιάξουμε το δικό μας σχέδιο, βασισμένο στις δικές μας ανάγκες, χωρίς τις υποδείξεις τρίτων».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια αναπτυξιακή πολιτική που «προφανώς» θα έχει κανόνες (όλοι γνωρίζουμε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ένα πλαίσιο, στην Ε.Ε.», είπε), τονίζοντας ωστόσο ότι «το θέμα είναι να σχεδιαστεί έτσι ώστε αυτή η ανάπτυξη, ανεξαρτήτως από το πόσο μεγάλη θα είναι, να κατανέμεται δίκαια στον πληθυσμό και σε ό,τι αφορά τη γεωγραφία της χώρας».

Επίσης, ο πρωθυπουργός μίλησε για την «αλλαγή σελίδας για τη χώρα, μετά από μια πολύ μακρά περίοδο επιτροπείας και σκληρών δημοσιονομικών περιορισμών».

«Εκεί που άλλοι απέτυχαν, εμείς πετυχαίνουμε» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι «η εκχώρηση κυριαρχίας στον οικονομικό σχεδιασμό τελειώνει οριστικά με την ολοκλήρωση και της 4ης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος σε μερικούς μήνες από σήμερα, σε μερικές μέρες από σήμερα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι «άμεσα, μέσα από σχετική νομοθετική πρωτοβουλία που είναι ήδη έτοιμη, πρόκειται να προχωρήσουμε στην υλοποίηση μιας δέσμευσης της κυβέρνησης, εμβληματικού και ιστορικού χαρακτήρα δέσμευση μας». Όπως ανακοίνωσε, η πιλοτική εφαρμογή του μεταφορικού Ισοδυνάμου πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου 2018, σε πρώτη φάση πιλοτικά για μία σειρά από νησιά, ανάμεσα τους όλα του Ανατολικού Αιγαίου, η Κως, η Πάτμος, η Αστυπάλαια, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, η Λέρος, η Νίσυρος, η Σύμη, η Τήλος και το Καστελόριζο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!