Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Εφημ. Συντακτών]: Και τώρα… ΔΕΘ
[Εφημ. Συντακτών]: Και τώρα… ΔΕΘ

[Εφημ. Συντακτών]: Και τώρα… ΔΕΘ

Μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό και την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις προετοιμασίες για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την εκεί παρουσία του στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί το Σάββατο (1η Σεπτεμβρίου) στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων από τη βόρεια Ελλάδα, ενόψει των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, το χρονικό διάστημα μέχρι τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συγκεκριμενοποιήσει και να διαμορφώσει στην τελική τους μορφή, τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής τα οποία θα ανακοινώσει κατά την ομιλία του προς τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Ταυτόχρονα, θα ανακοινώσει αναπτυξιακές δράσεις και πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

MotionTeam

Μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινώσει, περιλαμβάνονται αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους, διανομή κοινωνικού μερίσματος, προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο, φοροελαφρύνσεις ύψους 700-750 εκατ. ευρώ, «ψαλίδι» στον ΕΝΦΙΑ κ.ά.

Αναμένεται επίσης να απευθυνθεί στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου που αποτελεί και την κρίσιμη εκλογική μάζα, ενώ ανοιχτό παραμένει το προσκλητήριο προς τις προοδευτικές δυνάμεις, όπως και το διαρκές μέτωπο κατά της Ακροδεξιάς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!