Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
30 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 15 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Εφημ. Συντακτών]: «Απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα η επίθεση εναντίον μου»
[Εφημ. Συντακτών]: «Απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα η επίθεση εναντίον μου»

[Εφημ. Συντακτών]: «Απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα η επίθεση εναντίον μου»

Πρόσωπο των τελευταίων ημερών -μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τον αντιπολιτευτικό ντόρο εξαιτίας του Προεδρικού Διατάγματος που καταργεί τους σημαιοφόρους στα Δημοτικά αλλά και τις επικρίσεις γιατί δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του κατά τη διάρκεια της χούντας- ο υπουργός Παιδείας τοποθετήθηκε σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

«Έχω γεννηθεί στην Κωνσταντινούπολη. Όπως όλοι οι Ρωμιοί, είχα τουρκική υπηκοότητα, έπρεπε να υπηρετήσω τον στρατό στην Τουρκία την περίοδο της δικτατορίας», εξήγησε ο Κώστας Γαβρόγλου και χαρακτήρισε προσωπική την απόφασή του να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία.

«Δεν το έχω αποκρύψει από κανέναν», πρόσθεσε και έκανε λόγο για απόπειρα «δολοφονίας χαρακτήρα», την οποία απέδωσε στο «αδιέξοδο της αντιπολίτευσης» ως προς τα εκπαιδευτικά.

«Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μετά την ψήφιση ενός νόμου που επαναφέρει τους ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού δεν θέλουν τους ακαδημαϊκούς κανόνες επειδή ομνύουν στην αυτορρύθμιση. Είδαμε, όμως, ποιο ήταν το αποτέλεσμα», σημείωσε.

Πολιτική με τίτλους

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός σε δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και των οποίων οι τίτλοι δεν συμβαδίζουν με το περιεχόμενο.

Γράφουν ότι καταργείται η προσευχή, όπως και οι σημαίες, τίποτα από αυτά δεν ισχύει, είπε και πρόσθεσε: «Σημαίες προφανώς θα έχουμε στα σχολεία. Θα είναι μάλιστα υψωμένες στη διάρκεια όλης της χρονιάς»

Ωστόσο, για όλη αυτή την παραπληροφόρηση -την «πολιτική με τίτλους», όπως τη χαρακτήρισε- θα έπρεπε να υπάρχουν ποινές, πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου καθώς «ο διάλογος με αυτόν τον τρόπο δεν υπηρετεί τη σημαία και την αριστεία».

Με την κατάργηση των σημαιοφόρων στα Δημοτικά προστατεύονται, σύμφωνα με τον υπουργό, τόσο οι εκπαιδευτικοί («Ξέρετε τι τραβάνε από γονείς που πιέζουν για υψηλή βαθμολογία προκειμένου να γίνει το παιδί τους σημαιοφόρος;») όσο και οι μαθητές καθώς υπάρχουν και άλλοι τρόποι για την αριστεία, η οποία εγγενώς έχει κατοχυρωθεί από τα σχολεία.

«Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν απόλυτη αυτονομία, ειδικά σε περίοδο κρίσης», ξεκαθάρισε ο κ. Γαβρόγλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!