Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Εφημ. Συντακτών]: «Αντίο, Κομαντάντε Φιντέλ!» [VIDEO]
[Εφημ. Συντακτών]: «Αντίο, Κομαντάντε Φιντέλ!» [VIDEO]

[Εφημ. Συντακτών]: «Αντίο, Κομαντάντε Φιντέλ!» [VIDEO]

Στην εκδήλωση μνήμης για τον ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης που μετέβη στην Κούβα, έκανε λόγο για έναν μεγάλο επαναστάτη σημειώνοντας ότι «ο Φιντέλ έφυγε από τη ζωή αλλά θα βρίσκεται για πάντα στους μικρούς και μεγάλους αγώνες των λαών σε όλο τον πλανήτη».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τους Κουβανούς «hermanos y hermanas» και απευθύνθηκε στον «γενναίο λαό της Κούβας».

Χαρακτήρισε μεγάλη τιμή για τον ίδιο να συμμετέχει σε μια τόσο ιστορική στιγμή εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό και σημείωσε:

«Αποχαιρετούμε ένα παγκόσμιο σύμβολο αγώνα και αντίστασης που με το παράδειγμά του ενέπνευσε τους αγώνες των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο. Τους αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Αποχαιρετούμε τον Φιντέλ των φτωχών, των καταπιεσμένων, των ανυπότακτων.»

«Τον δικό σας Φιντέλ, τον δικό μας Φιντέλ, τον Φιντέλ που ανήκει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τον Φιντέλ που ανήκει στην Ιστορία» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας:

«Όπως ο κουβανικός, έτσι και ο ελληνικός λαός δεν δίστασε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας να σηκώσει το ανάστημά του και να παλέψει κόντρα σε ισχυρούς και παντοδύναμους αντιπάλους, για να διεκδικήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!