Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 10 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: VW Vizzion, δυνητικός αντίπαλος του Tesla Model S
[Drive]: VW Vizzion, δυνητικός αντίπαλος του Tesla Model S

[Drive]: VW Vizzion, δυνητικός αντίπαλος του Tesla Model S

Το Vizzion, το τέταρτο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο της VW, ένα από τα 20 που έχει στο πρόγραμμα μέχρι το 2025, θα ντεμπουτάρει στη Γενεύη στις 6 Μαρτίου.

Το πρωτότυπο I.D. Vizzion της Volkswagen αποτελεί πρόκριμα μιας δυνητικής ναυαρχίδας για την γκάμα της ηλεκτρικής υπό-φίρμας I.D. της γερμανικής εταιρείας και ως εκ τούτου πιθανό αντίπαλο του TeslaModelS .
H πρωτότυπη μπερλίνα δεν διαθέτει τιμόνι ή ορατά όργανα ελέγχου, κάτι που πιθανότατα υποδηλώνει ότι πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο.
Σε δήλωσή της, η VW είπε ότι το Vizzion παρουσιάζει την κατεύθυνση που παίρνει η φίρμα στην τεχνολογία και στο σχεδιασμό των μελλοντικών ηλεκτρικών μοντέλων της. Με μήκος 5,11 m, το πρωτότυπο είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε υφιστάμενο μοντέλο της Tesla που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά και σχεδόν στο μήκος της ναυαρχίδας της Audi, του A8.

Εκπρόσωπος της VW δήλωσε ότι το πρωτότυπο θα χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για να δοκιμάσει την αποδοχή της πελατείας σε ένα μεγάλο, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο σε αγορές-κλειδιά για τις μπερλίνες, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.
Αρχικά, η VW προσανατολιζόταν σε ένα και μόνο ηλεκτρικό διάδοχο του Phaeton , αλλά σταμάτησε τα σχέδιά της προκειμένου επικεντρωθεί στην εξέλιξη μιας οικογένειας αυτοκινήτων με μπαταρίες που θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB που αναπτύσσει η φίρμα για όλο το VW Group.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!