Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Τράβα μωρή, πλύνε κάνα πιάτο!
[Drive]: Τράβα μωρή, πλύνε κάνα πιάτο!

[Drive]: Τράβα μωρή, πλύνε κάνα πιάτο!

Σεξισμός: Στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας, υπάρχουν κλισέ που κρατάνε ακόμα γερά.

Στην εποχή της υπόθεσης του HarveyWeinstein, του hashtag #metoo και της πλήρους χειραφέτησης των γυναικών εν γένει, τι γίνεται με το αυτοκίνητο; Αυτό θέλησε να μάθει η Tiregom. Και τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι όλα δεν είναι μαύρα, αλλά και ότι μερικά κλισέ αντέχουν.
Η Tiregom είναι μια εταιρεία που επιμελείται ενός website με σύγκρισητιμών και πώληση ελαστικών. Ελάχιστη σχέση λοιπόν με την ισότητα των φύλων. Αλλά προφανώς, έχοντας στις τάξεις της υπαλλήλους και από τα δύο φύλα και ανησυχώντας για την ισότητα μεταξύ τους, θέλησε να μάθει αν στον τομέα του αυτοκινήτου, τα κλισέ και τα στερεότυπα είναι ακόμα ζωντανά.
«Ναι» ή «όχι», ο κόσμος του αυτοκινήτου παραμένει πάντα σεξιστικός; Οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι τα θύματα και σήμερα; Η μελέτη 1.200 ατόμων, 600 ανδρών και 600 γυναικών, όλοι τους με άδεια οδήγησης και με ΙΧ, ρίχνουν κάμποσο φως στο ερώτημα.
Γυναίκες στο τιμόνι
Για παράδειγμα, απαντώντας στο κλισέ «οι γυναίκες οδηγούν λιγότερο καλά από τους άνδρες», εξακολουθεί να υπάρχει ένα 21% των ερωτηθέντων που συμφωνεί, με το 4% να «συμφωνεί απόλυτα» και το 17% να απαντά «μάλλον συμφωνώ». Φυσικά, οι άντρες είναι πολύ πιθανότερο να σκέφτονται έτσι σε σχέση με τις γυναίκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!