Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Drive]: Top 5: Τα αυτοκίνητα με τους μικρότερους κινητήρες σήμερα
[Drive]: Top 5: Τα αυτοκίνητα με τους μικρότερους κινητήρες σήμερα

[Drive]: Top 5: Τα αυτοκίνητα με τους μικρότερους κινητήρες σήμερα

Στις μέρες μας οι μικροί κινητήρες έχουν την τιμητική τους και αυτοί οι πέντε είναι οι πρωταθλητές στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Μετά την επιτυχία του άρθρου με τους μεγαλύτερους κινητήρες σε αυτοκίνητα παραγωγής , τώρα επανερχόμαστε με τους μικρότερους.
Είναι τοποθετημένοι συνήθως σε μικρά αυτοκίνητα, σχεδιασμένα για να φέρνουν σε πέρας την αποστολή τους καταναλώνοντας την ελάχιστη δυνατή ενέργεια κάτι που εκ των πραγμάτων έχει το δικό του ενδιαφέρον.
Τα μόνα κριτήρια που έχει η λίστα είναι να μιλάμε για κανονικά αυτοκίνητα και όχι micro-cars, ακόμα κι εάν πρόκειται για μοντέλα περιορισμένης παραγωγής.
5. Renault/Smart 0.9 TCe 898 cc

Πρόκειται για το μικρότερο κινητήρα που διατίθεται στα τελευταία Twingo , Clio , fortwo και forfour . Είναι 3κύλινδρος με χωρητικότητα 898 cc, τούρμπο και υψηλή τεχνολογία ώστε να αποδίδει με ραφιναρισμένο τρόπο 90 ίππους. Στο μέλλον θα τον δούμε και στην νέα γενιά του Nissan Micra .
4. FIAT TwinAir 875 cc

Η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητά του είναι ότι διαθέτει μόνο δύο κυλίνδρους, γι’ αυτό και ο ήχος του έχει πολύ ιδιαίτερη χροιά. Είναι τούρμπο και αποδίδει στη βασική του έκδοση 85 ίππους, ενώ μπορεί να φτάσει και τους 105.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: DRIVE

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!